Bilim Kurulu açıkladı: İşte aşı uygulamasında en kritik süreç

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, Türkiye’de uygulanmaya başlayan korona virüs aşısıyla ilgili kritik süreci açıkladı. Aşıların ne zaman etkili olacağına değinen Özlü, kısıtlamaların kaldırılması tartışmalarının gereksiz olduğunu dile getirdi.

Bilim Kurulu açıkladı: İşte aşı uygulamasında en kritik süreç

Sabah’tan Zeynep Akbaş’ın haberine göre, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, korona virüs aşısının uygulanma süreci ve kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Aşılama süresinden hemen sonra bağışıklık oluşmuyor." diyen Özlü, "Bağışıklığın oluşması için ikinci dozun yapılması ikinci dozun üzerinden de 15 gün geçmesi gerekiyor. Şu an dünya genelinde aşıyla bağışıklık kazanmış kişi henüz yok." ifadelerini kullandı.

Dünyanın hemen hiçbir ülkesinde ikinci doz aşılamanın başlamadığına dikkat çeken Bilim Kurulu Üyesi, "Bu yüzden korona virüs aşısı olanlar için kısıtlamaların kaldırılması gibi düşünceler şu an için tartışılmaya değer konular değil." şeklinde konuştu.

Tevfik Özlü sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aşı uygulamalarının vaka sayılarına etkisini görmek için aşının koruyuculuğunun başlaması lazım. Aşılar iki doz halinde uygulanıyor ve bağışıklık ikinci dozun üzerinden 15 gün geçtikten sonra oluşuyor. Bu nedenle aşı uygulamalarının şu an için vaka sayıları üzerindeki etkisini görmedik."

Etiketler
Bilim Kurulu Türkiye Uygulama