ABD'li doktor Fauci'den aşı tahmini: 2021'in üçüncü çeyreğinden önce...

ABD'de korona salgını ile mücadelede en yetkili isim olan Anthony Fauci, aşı konusundaki spekülasyonları değerlendirdi.

ABD'li doktor Fauci'den aşı tahmini: 2021'in üçüncü çeyreğinden önce...

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Ensitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, korona virüsüne karşı etkili bir aşının bulunması halinde bile, kapsamlı bir aşılamanın ancak 2021'in ortalarından sonra başlayacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'yıl sonuna kadar aşı' vaadine tepki gösteren Fauci, ilk olarak risk altındaki kişilerin ve sağlık çalışanlarının aşılanacağını da vurguladı.

'KASIM SONUNDA BİLECEĞİZ AMA...'

BBC'ye konuşan Fauci "Kasım sonuna veya aralık başına gelindiğinde herhangi bir aşının güvenli ve etkili olup olmadığını biliyor olacağız.

Nüfusun önemli bir kısmının salgının dinamikleri üzerinde ciddi bir etki yaratacak şekilde aşılanması ise yılın ikinci veya üçüncü çeyreğinden önce gerçekleşmeyecek" dedi.

SİYASETÇİLERE ÇAĞRI

Fauci BBC ile söyleşisinde, siyasetçilere korona virüsü konusuna bilimi dikkate alma çağrısında bulundu. Trump'ın seçime giden süreçte aşı ve salgın konusundaki açıklamalarını eleştiren ABD'li doktor, siyasetçilerin ve önde gelen isimlerin bilime kulak vermesinin 'çok önemli' olduğunu söyleyerek "Davranışları olumlu ya da olumsuz bir şekilde etkileyebilirler" dedi.

'EKONOMİ KAPANMADAN ÖNLEM ALINABİLİR'

Fauci, korona virüsünü atlatan Trump'ın artık bağışıklık kazandığı ve 'herkesi öpebileceği' yönündeki açıklamalarında bilimseş davranmadığını söyledi.

Fauci, ABD Başkanı'nın 'bilim insanlarını dinlemenin ekonomik buhran yaratacağı' iddiasına da tepki göstererek, "Eğer akıllıca davranırsanız, ekonomiyi tamamen kapatmadan bilimi ve kamu sağlığı tedbirlerini dikkate alabilirsiniz" diye konuştu. (Duvar)

Etiketler
Salgın