Emin Çölaşan'dan Sağlık Bakanlığı'na çağrı: Derhal açıklama yapın

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, bugünkü yazısında ABD'nin Türkiye'deki büyükelçisi David Satterfield'ın Türkiye'deki devlet hastanelerinin yabancı ilaç şirketlerine olan borcuyla ilgili açıklamasını yazdı.

Emin Çölaşan'dan Sağlık Bakanlığı'na çağrı: Derhal açıklama yapın

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, bugünkü yazısında ABD'nin Türkiye'deki büyükelçisi David Satterfield'ın Türkiye'deki devlet hastanelerinin yabancı ilaç şirketlerine olan borcu nedeniyle ilaç sevkiyatının durdurulabileceği yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

"Yalan söylüyor olabilirler mi?" diye soran Çölaşan, Sağlık Bakanlığı ve iktidara "derhal açıklamada bulunulması ve bu yalanı ortaya atanlardan hesap sorulması" çağrısında bulundu.

İktidardan konuya ilişkin bir açıklama gelmemesini de eleştiren Çölaşan, "Her gün nutuklar atan Sağlık Bakanı nerede! Hey makinist ilgilen şu işle… Bol miktarda görüntü var ama ses gelmiyor!" ifadelerini kullandı.

Emin Çölaşan'ın Sözcü'deki yazısı şöyle:

Dünkü “Sağlıkta bir rezalet daha” başlıklı yazımda ise Reuters haber ajansının geçtiği, aslında Türkiye Cumhuriyeti açısından bakıldığında boyutları korkunç olan bir haberden söz etmiştim.

Kaynak ABD'nin Türkiye'deki büyükelçisi David Satterfield.

Yani teorik olarak bakıldığında yalan söyleyecek biri değil.

Açıklamaları ise inanılır gibi değil:

“Türkiye'deki devlet hastanelerinin yabancı ilaç şirketlerine olan borcu bir yıl içerisinde 230 milyon dolardan 2 milyar 300 milyon dolara çıktı…

ABD Ticaret Bakanı bir yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'la bir görüşme yapmış, bu borç sorununun çözüleceği kendisine söylenmişti… Türkiye şimdi ABD şirketlerinden borç indirimi istiyor. Bu Türkiye'nin yararına olmaz.”

★★★

Dünkü yazımda şöyle demiştim:

“Adam ders verir gibi konuşmuş, daha ne desin. Demek ki denizin bittiği yerdeyiz. Hastanelerimiz bile bu durumda ise gerisini siz düşünün. Yani ABD büyükelçisi şu sözleriyle bizim hiç bilmediğimiz bir rezaleti daha ortaya çıkarmış.”

★★★

Yazımı medyaya önceki gün düşen başka bir haberle noktalamıştım.

Yerli İlaç ve Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği tarafından yapılan açıklamada devlet ve üniversite hastanelerinin piyasaya olan borçlarının 26 milyar liraya yükseldiği, bıçağın artık kemiğe dayandığı vurgulanıyor ve şöyle deniliyordu:

“16 aydan beri bize hiçbir ödeme yapılmıyor. Bu ay da ödeme yapılmazsa hastanelere artık mal vermemiz mümkün olmayacak ve sağlık hizmetlerinde büyük aksamalar meydana gelecektir…”

★★★

Sevgili okurlarım, hele bu korona salgını döneminde hem büyükelçinin, hem de ilgili derneğin birbiri ardına yaptığı açıklamalar çok ciddidir.

Yalan söylüyor olabilirler mi?

Bence olamaz ama öyle bir durum varsa Sağlık Bakanlığı ya da Saray derhal bir açıklama yapar, bu yalanı ortaya atanlardan hesap sorardı.

Durumun çok vahim olduğu ortaya çıkıyor.

Bizimkilerde ise ses yok!

Her gün nutuklar atan Sağlık Bakanı nerede!

Hey makinist ilgilen şu işle… Bol miktarda görüntü var ama ses gelmiyor!

Etiketler
Ağrı Emin Çölaşan Hastane Sağlık Bakanlığı