Dr. Mehmet Çilingiroğlu koronavirüs aşısı için tarih verdi!

Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Halk TV canlı yayınında koronavirüs aşısı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GERÇEK GÜNDEM - Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programının bu haftaki konukları gazeteciler İsmal Saymaz, Barış Yarkadaş ve Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan Türk Kalp ve Damar Cerrahi uzmanı Dr. Mehmet Çilingiroğlu idi.

Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Halk TV canlı yayınında koronavirüs salgınıyla ilgili aşı çalışmaları hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

Dr. Mehmet Çilingiroğlu'nun koronavirüs aşısının 2020'nin Eylül ayında çıkarak ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulanacağını daha sonra ise 2021'in Mart ve Nisan aylarında ise normal insanlara uygulanacağını söylediği açıklamaları şöyle:

2021'İN MART VE NİSAN AYI

"Amerika Birleşik Devletleri'nde 45 hastada uygulanmaya başlandı. Amerika'da bilim insanlarının söylediği şu: Eylül itibariyle aşı çıkacak ama aşı her şey yolunda giderse... Aşı ancak sağlık çalışanlarına yapılacak. Çünkü onlar en yüksek riskte.

Aşının gerçekten çıkması, Amerika için diyorum. Çok şaşırıyorum ben! Adamın birisi çıkıp diyor, 'Kenya'da aşı bulundu' diye. Yarın sanki piyasaya çıkıyor! Ne biçim haberler bunlar?

Eylül'de çalışanlara çıkacak. En erken baharda normal insanlara çıkacak. 2021'in Mart'ı, Nisanı'na kadar. Amerika için söylüyorum. O zamana kadar aşı yok! Bunun daha erken yapılması mümkün değil! Çünkü insan vücudunun gerçekleştirdiği yanıta bakacaklar."

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Halk TV