Hekimlerin Kovid-19 reçetesi yazmasına kısıtlama

Göğüs hastalıkları ve acil tıp uzmanı hekimler, Kovid-19 polikliniklerinde veya servislerde hastayı tedavi edebilecek ancak taburcu ettiğinde ayakta tedavisi için bu ilaçları reçete ett

Hekimlerin Kovid-19 reçetesi yazmasına kısıtlama

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun duyurusuna göre, göğüs hastalıkları ve acil tıp uzmanı hekimler, Kovid -19 polikliniklerinde veya servislerde hastayı tedavi edebilecek ancak taburcu ettiğinde ayakta tedavisi için bu ilaçları reçete ettiğinde bedeli ödenmeyecek.

Göğüs hastalıkları ve acil tıp uzmanı hekimlerin, Kovid-19’lu hastalar için yatarak tedavide kullandıkları ilaçları ayaktan tedavide reçeteye yazma yetkileri kapsam dışında bırakıldı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, 3 Nisan 2020 tarihli "TİTCK Ek Onayı Alınmadan Kullanılabilecek Endikasyon Dışı İlaç Listesi" duyurusunda Covi19 ilaçları olarak bilinen hidroksiklorokin (Plaquenil), tosilizumab (Actemra), lopinavir + ritonavir (Kaletra) etken maddeli müstahzarların Kovid-19 enfeksiyonu endikasyonunda ayaktan tedavide reçete edilebildiğini bildirdi. Reçete onay sistemi "272" uyarı kodu seçildiğinde ancak iç hastalıkları, yoğun bakım, enfeksiyon hastalıkları uzman hekimlerince reçete edildiğinde bedeli ödenebilmektedir. Göğüs hastalıkları ve acil tıp uzmanları kapsam dışında bıraktı.

Kovid-19 enfeksiyonu tedavisinde öncü ekip içerisinde yer alan göğüs hastalıkları ve acil tıp uzmanlarını kapsam dışında tutulması dikkati çekti.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye