Hürriyet başyazarı 'herkes kendi yasağını ilan etsin' dedi: Sokağa çıkma yasağını devletten beklemeyelim

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'Herkes kendi OHAL'ini ilan etsin' çağrısından sonra bu kez de Hürriyet Başyazarı Osman Müftüoğlu herkesi kendi sokağa çıkma yasağını ilan etmeye çağırdı.

Hürriyet başyazarı 'herkes kendi yasağını ilan etsin' dedi: Sokağa çıkma yasağını devletten beklemeyelim

Koronavirüs salgını üzerine Hürriyet başyazarı yapılan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele edilirken halkın üzerine de düşen görevler olduğunu belirtti. Müftüoğlu, "Devletten sokağa çıkma yasağı ilan etmesini beklemek yerine biz kendimiz böyle bir yasak yürürlükteymiş gibi davranalım" ifadelerini kullandı.

Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında okuyuculara 5 öneride bulunarak "Panik yok, tedbir var' kuralına harfiyen uyalım. Stres, korku, telaş kadar vurdumduymazlık ve aymazlığın da tehlikeli olduğunu unutmayalım. Medeni mesafeyi, yani en yakınınızdaki biriyle en az bir metre uzakta kalma meselesini ciddiye alalım. ok ciddi bir ihtiyaç olmadıkça evimizde kalalım. Mümkünse sadece manav/pazar, market ve eczanelerle sınırlayalım. Bu süreçlerde de eldiven değil, maske kullanalım" ifadelerini kullandı.

Müftüoğlu, yazısında ayrıca şunları söyledi:

"Evde izolasyon ve sosyal mesafe kurallarını da ihmal etmeyelim. Evimizde taşıyıcı ya da hasta biri varsa koruyucu önlemleri maksimum seviyede tutalım, adeta adı konmamış bir ‘evde karantina’ya dönüştürelim. El yıkama meselesini el temizliği haline getirelim. El-yüz temasını minimuma indirelim. Devletten sokağa çıkma yasağı ilan etmesini beklemek yerine biz kendimiz böyle bir yasak yürürlükteymiş gibi davranalım ama bu arada evimizi huzurlu, keyifli, neşeli hoşgörülü ‘sosyal bir cennet’ yapmayı da unutmayalım. Bilelim ki her gecenin elbet bir sabahı vardır. O sabahı çabuklaştırmaksa bize bağlıdır."

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Ağrı Fahrettin Koca Hürriyet