91 yaşındaki Elbistanlı İbrahim Özalp koronavirüsü yendi

Londra’da yaşayan 91 yaşındaki Elbistanlı İbrahim Özalp, koronavirüsü yendi.

91 yaşındaki Elbistanlı İbrahim Özalp koronavirüsü yendi

Dünyayı koronavirüs salgını sararken, salgının en yoğun yaşandığı bölgelerden biri de Londra oldu. Londra’da yaşamını yitirenlerin sayısı 250’yi aşarken, hastanelerde yüzlerce kişi tedavi altına alındı.

Koronavirüs salgınında özellikle 60 yaş ve üstündekilerde ölüm riski yüksek düzeyde iken, Londra’da 91 yaşındaki, Elbistan Kistikli İbrahim Özalp, koranavirüsü atlattı. Yaklaşık 10 gün önce kalp sıkışması nedeniyle hastaneye kaldırılan Özalp, doktorların koronavirüs teşhisi ile Homerton Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hastanedeki karantina odalarında tedavi altına alınan Özalp, 1929 doğumlu olmasına rağmen vücut direnci sayesinde virüsle baş edebildi. Halen hastanede olan ve yarın taburcu edilerek evde karantinaya alınacağı öğrenilen İbrahim Özalp’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

'Bağışıklık sistemi önemli'

İbrahim Özalp’in oğlu Behzat Özalp, babasının solunum yollarının iyi olmasının hastalığı yenmesinde etkili olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Aslında kalp krizi şüphesiyle hastaneye gittik. Ancak testlerde koronavirüs tespit edildi ve hemen tedavi altına alındı. Şu anda durumu gayet iyi. Doktorlar virüsü yendiğini ancak tedbir amaçlı olarak hastanede bir gün daha tutabilirler. Taburcu olduktan sonra 14 gün boyunca evde karantina altına alınacak. Çünkü hem kendisi açısından hem de başkalarına bulaşmaması açısından karantinada kalacak."

Özalp, doktorların bağışıklık sisteminin güçlü olduğu insanlarda hastalığın yenilebildiğini söylediğini aktardı, herkesin doktorların tavsiyesine uymasını istedi.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Londra Elbistan