Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan İran'dan gelen ve karantina altında tutulan kişiler hakkında açıklama

Fahrettin Koca, İran'dan gelen ve Ankara'da karantina alınan kişiler hakkında açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan İran'dan gelen ve karantina altında tutulan kişiler hakkında açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan Ankara'ya gelerek Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde karantinaya alınan 47 kişinin sağlık durumları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Koca'nın açıklaması şöyle oldu:

4 yolcumuzun soğuk algınlığı şikayetleri sebebiyle risk etmemek için bugün karantinaya alınmaya karar verilmişti. Bugün Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde gözlem altına aldık. Burayı ziyaret ederek.

Bütün yolcuların hepsi ayrı birer odada hizmet verilerek takip yapılıyor. Her birine tek kullanımlık malzemeler veriliyor.

130 kişi içinde ağırlıklı genç yolcular var. 50 yaş üstü 11 kişi bulunuyor. Risk oluşturan sadece 2 hastada diyabet, 1 hastane hipertansiyon olduğunu biliyoruz. Ama diğer arkadaşların 50 yaş altı genç nüfus bulunuyor. Şu an 132 + 10 kişide 38 derecenin üzerinde herhangi bir yolcumuz yok.

Şu ana kadar çalışılmış numunelerden pozitif çıkan herhangi bir hastamız çıkmadı. 4 kişide soğuk algınlığı ama ateşlerinin olmadığını söylemek istiyorum. Burada hassasiyet göstermemiz, özellikle Kum Kenti'nden geçmiş yolcularımız için 14 günlük süreci gözlemlemek istiyoruz.

Risk gruplarını tespit ederek ne kadarlık sürede takip edilmesi gerekiyorsa bakılacak. Şu anda coronavirüs hastamızın olmadığını söylemek istiyorum. Şu ana kadar 3'te 2 kontroller tamamlandı, kalan 3'te 1'in çalışmaları kontrol amaçlı devam ediyor.

Etiketler
Koronavirüs Ankara Fahrettin Koca İran