Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs tedbirlerini açıkladı! 'Bizim için alarm'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van'da yıkıma neden olan deprem ve koronavirüs tedbirleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs tedbirlerini açıkladı! 'Bizim için alarm'

İran'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısının 8'e yükselmesinin ardından Türkiye'den flaş bir karar geldi. Türkiye, İran sınırını kapattı. Kararı İçişleri Bakanlığı duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs için alınan tedbirler hakkında açıklama yaptı:

32 ülkede toplam corona virüs vakası sayısı 80 bine yaklaştı. Salgını ülkemizden uzak tutmayı başardık.

Hastalığın İran'da görülmesi bizler için alarm anlamına geliyor. Bizzat İran Sağlık Bakanı'yla görüştüğümüzü söylemiştim.

Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu yakından takip etmektedir. Bugün itibariyle İran'da vaka sayısı 43 ölü sayısı 8 olarak tespit edildi. İran'la üç sınır kapımız bulunuyor ayrıca Iğdır'da Nahcıvan'la Dilucu sınır kapısı bulunuyor.

(Koronovirüs) İran ile sınırlarımızı geçici olarak kapatma kararı aldık. Yine aynı şekilde İran'dan gelen uçuşlar durduruldu. İran sınırın ile ilgili kararlar valiliklerimize bildirildi.

Türkiye'den İran'a geçiş devam ediyor, geliş durduruldu. İran'daki ölümlerin artışı bizim için alarm anlamında.

İran’dan ülkemize giriş yapan tüm yolcular tek tek kontrol edilmekteydi, belirtiler tespit edilirse gözlem altına alınarak numuneleri labaratuvarlarımıza gönderilmekteydi. Bu çerçevede 8 Türk vatandaşı olmayan İran vatandaşının hastalık bulgularının olması sebebiyle ülkemize giriş verilmediğini belirtmek istiyorum.

Van’da 5 kişi gözlem altındaydı onların sonuçları da koronavirüs açısından negatif çıktı, yani koronavirüs hastası değildir.

Yeteri kadar ilaç ve medikal malzeme depolandı bu noktada endişelenecek bir durum yoktur.

Etiketler
Koronavirüs Fahrettin Koca