Meme büyütme estetiği ameliyatı kimlere yapılır? Ve kişiye uygun meme protezi nasıl belirlenir?

Meme büyütme ameliyatları günümüzde sıklıkla yapılan estetik ameliyatlarından biridir.

Meme büyütme estetiği ameliyatı kimlere yapılır? Ve kişiye uygun meme protezi nasıl belirlenir?

Meme büyütme ameliyatları günümüzde sıklıkla yapılan estetik ameliyatlarından biridir. Bir çok kadın farklı nedenlerle meme protezi ameliyatı yaptırmak için meme estetiği konusunda uzman plastik cerrahlara başvurur. Bayanların meme implantları ile göğüs büyütme ameliyatı yaptırırmaya ihtiyaç duymalarının bir çok sebebi vardır. Meme protezleri kimi kadında gelişimsel olarak yok denecek kadar az göğüslerini yada mevcut küçük göğüslerini büyütmek için , kimi kadında farklı her iki meme boyutlarını eşitlemek için, kimi kadında meme kanseri sonrası boşaltılan göğüs hacminin yerine konulduğu meme onarımı için, kimi kadında da emzirme dönemi sonrası sarkan ve küçülen memeleri toparlamak için yapılır. Bunların dışında bazı bayanlarsa mevcut normal meme hacmini beğenmeyip daha da büyük olmasını istedikleri için plastik cerrahlara başvururlar.

Meme büyütme ameliyatlarında kullanılacak meme implantlarının içerikleri de önem arzetmektedir. Günümüzde her geçen gün daha da gelişen teknolojinin sayesinde içi silikon jel ile dolu meme implantları içi serum ile dolu meme implantlarına göre daha çok tercih edilmektedir. Çünkü silikon jel ile dolu meme protezleri meme dokusu gibi yumuşaktır ve kıvamı meme dokusuna yakın bir his vermektedir.

Meme büyütme ameliyatlarında dikkat edilecek bir diğer husus meme silikonunun şeklidir. Temelde yuvarlak meme protezi ve damla meme protezi olarak iki ayrı meme implantı vardır . Göğüs dokusunun gelişmediği yada az geliştiği kişilerde damla şekilli silikon seçimi önplandadır. Böylece daha doğal bir görünüm elde edilir. Özellikle damla şekilli protezlerde, meme büyütme ameliyatı sonrası dokulara daha iyi tutunması ve dönme riskini azaltması için dış yüzeyi pürtüklü damla silikon implant tercih edilmelidir. Meme silikonlarında şeklini seçerken bir diğer püf nokta silikon profilleridir. Düşük profilli silikon yani öne çıkıklığı az ,yüksek profilli silikon öne çıkıklığı fazla anlamına gelir. Özellikle meme dikleştirme ile meme büyütmenin bir arada yapıldığı deri kalitesi bozulmuş gevşek derili hastalarda ağırlığı azaltmak için düşük profilli silikon tercih edilir. Kullanılan meme implantının yüksek profilli olması herkeste iyi sonuç verir anlamına gelmez. Kişiden kişiye silikon profil seçimi de bu noktada önemlidir. Bir diğer püf nokta kişinin vücut yapısına uygun yani alt ve üst bedenin uyum sağlayacağı büyüklükte meme protezi seçilmesi dir. Tüm bunları belirlemede en önemli kriter plastik cerrahın tecrübesidir. Ameliyat öncesi doktorun hastası ile deneyimini paylaşıp ortak karara vermesi memnuniyeti artıracaktır.

Doç Dr. Erdem GÜVEN

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı

www.drerdemguven.com

SPONSORLU İÇERİK