Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde 'doktor tacizi' iddiası

Kapaklı Gündem adlı yerel gazetede yer alan iddiaya göre, 43 yaşındaki bir hasta Tekirdağ ilinde bulunan Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde bir doktor tarafından sözlü taciz edildi.

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde 'doktor tacizi' iddiası

Kapaklı Gündem adlı yerel gazetede yer alan iddiaya göre, 43 yaşındaki bir hasta Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde bir doktor tarafından sözlü taciz edildi.

İddiaya göre, Kapaklı'da yaşayan 43 yaşındaki Ç.B Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaşanan olayı anlatarak yardım istedi.

Çerkezköy Devlet Hastanesinde hakarete ve sözlü tacize uğradığını iddia eden Ç.B, "doktorlara yapılan sözlü ya da fiziki her türlü saldırıya karşı Sağlık Bakanlığı ve kuruluşlar çalışma yaıyor. Ben de buna karşıyım lakin doktorlar da hastalarına karşı sözlü ya da fiziki saldırıda bulunamazlar. Benim Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaşadığım olay hiçbir insana yapılmaz. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Bu doktordan şikayetçi olacağım. Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'nü göreve davet ediyorum" dedi.

Ç.B.'nin iddiasına göre olay şöyle:

"Bel fıtığımdan dolayı tedavi olmak için Çerkezköy Devlet Hatanesi'nde çalışan Beyin ve Sinir Cerrahisi B.A'ya müracaat ettim. Emar sonucunu almaya gittim. Aynı anda 2 bölüme sıra verildiği için Beyin ve Sinir Cerrahisi B.A'nın sırasını 1 kişiyle kaçırdım. Kaçırdığım sıra için doktorun odasına izin istemeye girdim. Sekreterinden onay aldım ve hastanın çıkmasını bekledim. Hasta çıktıktan sonra içeri çağrıldım. İçeri girdiğimde doktor, "geç karşıma otur" dedi. Ben de her insanın yaptığı gibi oturup bacak bacak üstüne attım. Daha sonra bana "kaç yaşındasın" diye sordu ben de 43 yaşında olduğumu söyledim. "Ne iş yapıyorsun" diye sordu ben hala ilaçlarım için sorduğunu düşünerek "ev hanımıyım" dedim. Bu cevabın üzerine bana sert bir şekilde "benim karşımda düzgün otur" dedi. Ben şaşırmış bir halde "nasıl yani?" dedim. "Benim karşımda saygılı olacaksın" cevabını verdi. Ben de "Pardon siz benim hocam mısınız, ben sizin öğrenciniz miyim, ne şekilde saygı bekliyorsunuz benden, siz benim doktorumsunuz ben sizin hastanızım istediğim şekilde otururum" diyerek cevap verdim. Bunun üzerine doktor, "saygı göstereceksin diyorsam saygı göstereceksin lan" diyerek yüksek sesle konuştu. Ben de " bu şekilde oturacağım, siz benim sonuçlarımı vereceksiniz oturmamı değiştirmeyeceğim" dedim. Buna karşılık belgelerini fırlatarak bağırmaya başladı, "güvenlik çağırın beyaz kod yapın buna, atın hastaneden, bakmayacağım sonucuna falan, bir daha sokmayın hastaneye kendine başka hastane bul" dedi. Ben de "seni şikayet edeceğim" diyerek odadan dışarı çıktım. Çıktığımda peşimden koridora koştu, bütün hastaların içerisinde "gel lan buraya göstereceğim sana gününü" dedi. Arkama dönüp " beni mi döveceksin" dedim. Buna karşılık tekrardan "gel lan sana göstereceğim" dedi.

Etiketler
Tekirdağ Hastane Taciz Çerkezköy