Alzheimera karşı günde 8 bin adım

ABD’nin Massachusetts eyaletinde yapılan bir araştırmaya göre günde 8 bin 900 adım atmak alzheimerdan korunmaya yardımcı oluyor.

Alzheimera karşı günde 8 bin adım

Amerikan Tıp Birliği tarafından aylık olarak yayınlanan JAMA Nöroloji dergisinde, Harvard Ageing Brain Study'nin yürüyüşün alzheimerdan korunmaya yönelik etkisine ilişkin bir makalesi yayınlandı.

Araştırmaya göre günde 8 bin 900 adım atmanın bilişsel düşüşe ve beyin dokusu kaybına karşı korunmaya yardımcı olduğu belirlendi. Her gün atılan 8 binden fazla adımın alzheimerın yanı sıra yüksek kolesterol ve obezite gibi hastalıkların ilerlemesini geciktirebileceği belirlendi.

Alzheimer Araştırma ve Tedavi Merkezi Müdürü Reisa Sperling, “Günde 8 binden fazla adımın fiziksel aktivite düzeylerinde bile etkisi görüldü” ifadelerini kullandı.

Alzheimer, yaş ilerledikçe unutkanlıkla ortaya çıkan, hafıza, konuşma gibi durumlarda sorunlar yaşanan, günlük yaşamın gerektirdiklerini uygulayamama gibi problemlere yol açan bir hastalıktır. Geri dönüşümü olmayan ve ilerleyen bir hastalık olan alzheimerdan korunmanın en etkili yollarından birinin yürümek olduğu belirtiliyor.