Ultrasonik burun estetiğinin avantajları

Tüm dünya genelinde estetik ameliyatlar arasında en çok burun estetiği gerçekleştirilir.

Ultrasonik burun estetiğinin avantajları

Tüm dünya genelinde estetik ameliyatlar arasında en çok burun estetiği gerçekleştirilir. Burun estetiğinde cerrahları en çok zorlayan ise burun kemiğinin şekillendirmektir.

Osteotomi adı verilen kemiklerin kesilmesi ve yeniden şekillendirilmesi için günümüzde pek çok farklı teknik kullanılabiliyor. Bunlar arasında en çok tercih edilen ultrasonik kemik kesme ve kemik şekillendirme yöntemi oluyor.

Ultrasonik teknikle burun estetiği yapıldığında yumuşak doku travması meydana gelmiyor. Morluklar ve şişlikler de diğer teknikler ile kıyaslandığında çok daha az oranda meydana geliyor.

Bu sayede hastaların iyileşme süreci de kısalıyor ve daha kısa sürede hayatlarına geri dönebiliyorlar. Aynı zamanda ultrasonik burun estetiğinin burun şekillendirme noktasında da çeşitli avantajları bulunuyor. Örneğin burun kemiği adeta kalemle çizilmiş gibi muntazam bir şekilde kesilebiliyor.

Ultrasonik Teknikte Burun Ucu Geçişleri Daha Zarif!

Bu teknik uygulandığında burun sırtı olarak adlandırılan bölüm ve burun ucu geçişleri çok daha zarif bir şekilde şekillendirilebiliyor. Kontrol dışı, istenmeyen kemik kırılmalarını önlediği için bu tür riskler de ortadan kalkmış oluyor. Burun kemiğinin yüz kemiği ile buluştuğu yerde bir katlantı görüntüsü meydana gelmiyor. Haliyle ortaya çıkan burun şekli de hastaları çok daha fazla memnun ediyor.

Rinoplasti ameliyatlarında yumuşak dokuda yer alan kan damarlarına ve kıkırdak dokuya kesinlikle zarar verilmemesi lazım. Ultrasonik teknik uygulandığında bu bölgelerde zedelenme dahi meydana gelmiyor.

Burun kemiğinin ve dokuların milimetrik olarak şekillendirilmesi gerektiğinde de bu tekniğin başarılı bir biçimde uygulanabildiğini belirtmek lazım. Aynı zamanda kompilasyon riski de diğer teknikler ile kıyaslandığında çok daha azalıyor.

Aslında bu yöntem sadece burun estetiği ya da yüz estetiği ameliyatlarında uygulanmıyor. Milimetrik işlem yapılması gereken tüm ameliyatlarda tercih edilebiliyor.

Örneğin kafatası ve beyin ameliyatlarında da sıklıkla kullanılan bir yöntem olduğunu belirtebiliriz. Çene kemiği ameliyatlarında ya da implant uygulamalarında da devreye girebiliyor ve muntazam bir şekilde kesi uygulanmasını sağlayabiliyor.

Burun Estetiği Ameliyatlarına İlgi Artıyor!

Ülkemizde de burun estetiği ameliyatlarına ilginin gün geçtikçe artığını belirtebiliriz. Özellikle Ankara burun estetiği ameliyatlarının başarılı bir şekilde yapıldığı kentler arasında yer alıyor.

Doç. Dr. Serdar Yüce gibi başarılı cerrahların hizmet verdiği kentte rinoplasti ameliyatlarında güncel teknikler kullanılıyor. Bu sayede hastaların iyileşme süreci çok daha konforlu olabiliyor ve gündelik hayata da daha kısa sürede dönülebiliyor. Özellikle ağrısız ve sızısız bir şekilde iyileşme sürecinin tamamlanabiliyor olması da ameliyata olan ilgiyi artırıyor.

SPONSORLU İÇERİK