Usta gazeteci Niyazi Dalyancı son yolculuğuna uğurlanıyor

Hayatını kaybeden usta gazeteci Niyazi Dalyancı için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde bir tören düzenlendi.

>

İstanbul-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı, Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Niyazi Dalyancı 25 Mart 2023 Cumartesi günü hayatını kaybetti.

Usta gazeteci Dalyancı için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde (TGC) bir tören düzenlendi. Türkiye medyasından birçok gazeteci, Dalyancı'yı son yolculuğuna uğurlarken yalnız bırakmadı.

Dalyancı’nın cenazesi ikindi namazıyla birlikte kılınacak cenaze namazının ardından Paşabahçe Mezarlığı’na defnedilecek.

Niyazi Dalyancı kimdir?

Niyazi Dalyancı, 1943 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Mesleğe 1965 yılında Türk Haberler Ajansı’nda (THA) dış haberler muhabiri olarak başladı. 1974 yılında Cenevre’de Kıbrıs Barış görüşmelerini ajans adına izledi. THA’nın Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yaptı. 1978 yılında Saddam güçleriyle savaşmakta olan Kürdistan Yurtseverler Birliği lideri Celal Talabani ile Kandil dağında televizyon ekibi ile yaptığı röportaj İngiltere, Almanya ve İskandinav televizyonlarından yayımlandı. Röportaj, 1979 yılında Türkiye’de Televizyon Haberciliği dalında Sedat Simavi Ödülü’ne layık görüldü.

1982 yılında Bağımsız Basın Ajansı’nın (BBA) kurucu ortağı oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında BBA’dan emekli oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde yapımı gerçekleştirilen “Yaşamak Şakaya Gelmez” adlı İngilizce Nazım Hikmet belgeselinin ortak yönetmenliğini ve yazarlığını yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu’nda yer aldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibiydi. İngilizce ve Rumca biliyordu. Sürekli basın kartı sahibiydi, İki çocuğu ve üç torunu var.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Gazeteciler Cemiyeti Türkiye Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Urla