Kayıp Anadolu Ajansı muhabiri için önüne set çekilen derenin debisi düşürüldü

Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Abdülkadir Nişancı'yı arama çalışmaları sürüyor.

Kayıp Anadolu Ajansı muhabiri için önüne set çekilen derenin debisi düşürüldü

Bayburt- Trabzon il sınırında 'dünyanın en tehlikeli yolu' seçilen Soğanlı Dağı’ndaki Derebaşı virajlarında yürütülen yol açma çalışmalarını takip ederken üzerine çıktığı kar kütlesi ile birlikte uçurumdan düşen Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Abdülkadir Nişancı'yı arama çalışmaları sürüyor.

Soğanlı Deresi'nin önüne set çeken ekipler, set arkasında biriken suyu motorlar yardımıyla 1,5 kilometre hat oluşturup, olayın yaşandığı bölgenin uzağına tahliye etmeye başladı. Şiddetli su akıntısı yavaşlatılan dere yatağında, güvenli ve daha etkin bir arama çalışmasına geçildi.

Bayburt- Trabzon sınırındaki Soğanlı Dağı'nda geçen Cuma günü kar nedeniyle kapalı Derebaşı virajlarında yol açma çalışmalarını takip eden AA Bayburt Muhabiri Abdülkadir Nişancı, üzerine çıktığı kar kütlesi ile birlikte uçuruma düştü. Gözden kaybolan Nişancı’ya ulaşmak için çalışma başlatıldı. Kamera ve fotoğraf makinesi ile ayakkabısının teki bulunan gazeteci için bölgede AFAD ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri ile dalgıçların yürüttüğü arama çalışmaları sürüyor. Nişancı'nın kaybolduğu bölgede 210 kişilik ekip tarafından sabah saatlerinde yeniden arama çalışması başlatıldı.

ÖNÜNE SET ÇEKİLEN DERENİN DEBİSİ AZALTILDI

Soğanlı Deresi'ndeki su debisinin azaltılması için Devlet Su İşleri (DSİ), İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ile Karayolları 12’nci Bölge Müdürlüğü devreye girdi. Ekipler, Soğanlı Deresi'nin önüne set çekti, set arkasında biriken suyun tahliye gücü saniyede yaklaşık bir metreküpe ulaşan motorlar yardımıyla 1,5 kilometre hat oluşturup, olayın yaşandığı bölgeden uzağa tahliyesine başlandı. Bu sayede Soğanlı Deresi'nin yatağındaki şiddetli su akıntısı yavaşlatılarak debisi düşürüldü, güvenli ve daha etkin bir arama çalışmasının yapılması sağlandı.

7 GRUP ARIYOR

Kayıp gazetesi Abdülkadir Nişancı, 7 ayrı grup tarafından aranıyor. Aramalara, Bayburt, Erzurum ve Trabzon AFAD İl Müdürlüğü ile UMKE ekipleri, Trabzon AKUT ekibi, Rize İl Emniyet Müdürlüğü Dalgıç ekipleri, Erzurum ve Rize İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) Su altı arama kurtarma ve dağ arama kurtarma timleri 7 grup halinde katılıyor.

Bayburt Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "Zor şartlar altında sürdürülen arama kurtarma faaliyetlerine, bahse konu zorlu şartların üstesinden gelmeye yönelik ilave yöntemler geliştirmek suretiyle devletin ilgili birimleri tarafından sağlanan gerekli bütün araç, gereç ve personel desteği ile etkin bir şekilde devam ediliyor" denildi.

Etiketler
Anadolu Ajansı