Gazetecilerden Mehmet Eren'e saldırıya kınama

Ajans 37 program yapımcısı Mehmet Eren’e yapılan saldırı sonrası Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti bir basın açıklaması yaptı.

Gazetecilerden Mehmet Eren'e saldırıya kınama

Ajans 37 program yapımcısı Mehmet Eren’e yapılan saldırı sonrası Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti bir basın açıklaması yaptı.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'nin basın açıklaması şöyle:

"Bir buçuk asırlık geçmişi olan Kastamonu basını, memleketinin kültürel bir değeri haline gelme sorumluluğunun bilincinde olarak görevini objektiflik çizgisinden sapmadan ve etik değerleri gözeterek sürdürmektedir.

Toplumu ilgilendiren gelişme ve olayların sağlıklı biçimde aktarılıp duyurulması konusunda öncelikli ölçüsü bağımsız ve tarafsız kalarak “ayna görevi” yapmak olan Kastamonu gazeteleri, Kastamonuluların gözü, kulağı ve sesi olurken bu doğru ölçüye sadık kalmayı bilmiştir.

Ülke genelinde basının bu anlamda sorunlar yaşadığı dönemde dahi herkesin, her kesimin sesini duyurup, düşüncelerini kamuoyuyla paylaşabildiği, kamuoyuna aktarabildiği bir mecra olmayı sürdüren Kastamonu basını, bu konudaki hassasiyetinin yanlış değerlendirilmesinden rahatsızdır.

Kentimizin bir değeri olarak yoluna devam eden ve mesleki etik değerleri koruyarak bu konuda örnek gösterilen Kastamonu basını, okurlarının olduğu kadar ve hatta daha fazla il yöneticilerinin, siyasilerinin, sivil toplum kuruluşlarının sahiplenmesi gereken noktadadır.

Hal böyleyken, son dönemde sertleşen siyasi ortamın ceremesini çeker duruma getirilmek, hedef gösterilmek, yaşanan gerginliklere gerginlik katmamaya özel önem veren ve bunun çabası içerisinde olan Kastamonu basının hakettiği bir şey değildir.

Ülkemizde gazetecilik ne yazık ki bedel ödenen ve ödettirilen bir meslek haline getirilmiştir ve meslektaşlarımız da bunun sıkıntısını yaşamaktadır. Zaten pek çok açıdan güvencesiz durumdaki gazeteciler, bu yetmiyormuş gibi bir de darp ve tehditler altında görevlerini yapmaya çalışmaktadırlar.

Ajans 37 program yapımcısı Mehmet Eren’e önceki akşam Nasrullah Meydanı’nda mesleğini icra ederken yapılan, kabul edilemez bulduğumuz ve şiddetle kınadığımız çirkin saldırı, yine ne yazıktır ki, Kastamonu’yu da bu tip olumsuzlukların yaşandığı kentler arasına sokmuştur.

Gazetecilere yapılan saldırı, halkın haber alma hakkına yapılan bir saldırıdır, bu kapsamda değerlendirilip hukuki açıdan gereği yerine getirildiği gibi şiddetle de karşı çıkılmalıdır.

Hak arama yöntemi şiddet yada darp değil, yasal haklar çerçevesinde adli merciler olmalıdır.

Hiçbir gazeteci de elinde bulundurduğu gücü kendi menfaatine kullanmamalı, basın etik değerleri ile kuralları çerçevesinde yayın yapmaya özen göstermelidir. Kendi menfaati doğrultusunda, basın etik ve kullarını hiçe sayan kişileri ise içimizde barındırmayacağımızı önemle vurgulamak isteriz.

Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha belirtir ve Mehmet Eren’e geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, gazetecilere yönelik bu tür saldırıların son bulmasını dileriz.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti olarak, kişisel sebeplerin dışında, meslektaşlarımızın her zaman yanındayız, yanında olmayı da kararlılıkla sürdüreceğiz. Kamu oyuna saygıyla duyurulur….

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu"

Etiketler
Gazeteciler Cemiyeti Kastamonu Saldırı