İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda 5 oyun sergilenecek

İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 07 – 12 Mayıs 2019 tarihleri arasında 1’i çocuk oyunu olmak üzere toplam 5 oyun sahnelenecektir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda 5 oyun sergilenecek

İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 07 – 12 Mayıs 2019 tarihleri arasında 1’i çocuk oyunu olmak üzere toplam 5 oyun sahnelenecek. Sahnelenecek olan oyunlar “Hırçın Kız”, “Filozof Ahmed”, “Bayrak”, “Bir Nefes Dede Korkut”, “Keloğlan Keleşoğlan”

“Hırçın Kız”, Cevahir Salon 1'de

illiam Shakespeare'in yazıp Nurettin Sevin’in çevirdiği oyunun reji koltuğunda Yücel Erten var. Oyunun ışık tasarımı Yakup Çartık’a, dekor tasarımı Ethem İzzet Özbora’ya, kostüm tasarımı Nalan Alaylı’ya, müzikler ise Emil Tan Erten’e ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

“Hırçın Kız” oyunu, Sinyor Battista'nın biri fevkalade hırçın ve dik başlı, diğeri uysal ve uyumlu iki kızının evlilik maceraları çevresinde döner. Battista, huysuz büyük kızı Katerina kocaya varmadan, küçük kızı Bianka'nın evlenmesine izin vermeyeceğini açıklamıştır. Küçük kızın talipleri, bu kilidi açması için Petrukio'ya başvururlar. Petrukio hem evlenip kadının yüklü çeyizine konmak, hem de onu terbiye edip uysallaştırma iddiası ile işe girişir.

Oyunda; Veda Yurtsever, Hakan Meriçliler, Uğur Hakan Güneri, Turan Günay, İlkay Akdağlı, Fatih Dokgöz, Zülfükar Ali Sinan Demir, Burak Altay, Çiğdem Yıldız, Bilal

Ercan, Rezzak Aklar, Ahmet Taşdemir, Mehmet Emrah Hamşioğlu, Seda Özgiş, Tuba Aydın, Başak Ova, Büşra Saraç, Özlem Karataş, Tuğçe Topçu, Ahmet Kurt, Erdem Bilgi, Hakan Sivlim, Muhammed Yıldız rol alıyor.

11 Ekim 2018 tarihinde prömiyer yapan oyun 12 Mayıs 2019 Pazar gününe kadar Cevahir Salon 1’de izlenebilir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda 5 oyun sergilenecek - Resim : 1

“Filozof Ahmed”, Cevahir Salon 2’de

Alain Badiou’nun yazıp Ayberk Erkay’ın çevirdiği “Filozof Ahmed” oyunundan 15 kısa oyunun sahnelendiği eserin yönetmenliğini Murat Karasu üstleniyor. Dekor tasarımında Ethem İzzet Özbora, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında İ. Önder Arık yer alıyor. Müzikleri Emil Tan Erten’e, koreografi Cihan Yöntem’e, dramaturgisi ise Selen Korad Birkiye’ye ait.

“Filozof Ahmed”in konusu kısaca şöyle; Paris’in bir kenar mahallesinde yaşayan Arap göçmeni Ahmed, modern dünyanın tartışılan hiç, maksat, siyaset, özne, köken, çelişki gibi en önemli toplumsal ve felsefi kavramlarını farklı episodlarda oldukça eğlenceli bir dille tartışmaya açar. Ve modern Avrupa toplumunun kültür birikiminde yer alan bu evrensel değerler ile gündelik hayatta yaşananlar arasındaki çelişki ve paralellikler gösterilerek felsefenin de ne kadar yaşamın içinde olduğunu anlatır bize.

Oyunda, Süleyman Atanısev, Harun Özer, Suna Selen, Ebru Soyuerden, Emrah Can Yaman, Deniz Arna, Tuğçe Şartekin, Onur Soyal, Mert Asker, A. Esin Tumluer, Abdülhamit Mutlu rol alıyor.

28 Şubat 2019 Perşembe günü prömiyer yapan oyun, 11 Mayıs 2019 Cumartesi gününe kadar Cevahir Salon 2’de izlenebilir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda 5 oyun sergilenecek - Resim : 2

“Bayrak”, Üsküdar Tekel Sahnesinde

Berkun Oya'nın yazıp, Kubilay Karslıoğlu'nun yönettiği “Bayrak” adlı oyunda; polisiye bir cinayetle bir ailenin trajik çöküşünün öyküsü anlatılır. Hayatın içinden yakından tanıdığımız öykülerin yeni bir anlayış ve estetik arayışla çağdaş bir görünüm kazandığı bir oyundur Bayrak. Sıradan bir karı koca ihanetinin cinayetle son bulan sıra dışı öyküsünde sahte ve gerçek olanın ikiliği de önemli bir tartışma konusudur. Oyun; Yeni Tiyatro Dergisi 6. Emek ve Başarı Ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu (Ali İpin), En İyi ışık tasarımı ve 22. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Işık Tasarımı (Akın Yılmaz) ödüllerinin yanı sıra 43. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri En İyi Sahne Tasarımı ödülünü (Behlüldane Tor) aldı.

Oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Selin Ölçen, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Murat Gedikli'ye, koreografisi Çağdaş Agun'a, dramaturgisi Günay Ertekin'e ait. Karakterlere; Ali İpin, Gönen Aykaç, Murat Sarı, Can Şıkyıldız, Zeynep Kızıltan, Can Albayrak/Arda Kaptanlar ve Emir Üstündağ hayat veriyor.

1 Ekim 2017 tarihinde prömiyer yapan “Bayrak”, 12 Mayıs 2019 Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda 5 oyun sergilenecek - Resim : 3

“Bir Nefes Dede Korkut” Üsküdar Stüdyo Sahnesinde

Sen işitirsen eğer kalbin diliyle bütün canlılar, ovalar, ağaçlar, taşlar, kuşlar konuşur. En küçük ayrıntı görünür olur. Seherler ve geceler destan anlatır, sen işitirsen.

Havanın, toprağın, denizin, dağların, taşların insanın dilinden anlamak kalbi duymaktır.

Geçmişten bugüne birlikte yaşamın bilincini aktaran en kadim anlatılardır Kitab-ı Dede Korkut. Geçmiş, gelecek, bugün bir olur, insan bir parçası...Var olmanın hissiyatını o günlerden bugünlere aktardık biz de, Dede Korkut’un bir nefesiyle.

13 Mart 2019 Çarşamba günü prömiyer yapan oyunu Gökçe Kurt Elitez yönetiyor. Sanat danışmanlığını Kubilay Karslıoğlu’nun yaptığı oyunun dekor ve kostüm tasarımı Dilek Kaplan’a, ışık tasarımı Önder Ay’a, müzikler Fuat Yıldız ve Bahri Çakır’a, koreografi Alpaslan Karaduman’a dramaturgi ise Canan Kırımsoy’a ait.

Oyunda; Gökçe Kurt Elitez, Ziya Serkan Doğan, Fuat Yıldız, Bahri Çakır rol alıyor.

Oyun, 11 Mayıs 2019 Cumartesi gününe kadar Üsküdar Stüdyo Sahnesinde temsillerine devam edecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda 5 oyun sergilenecek - Resim : 4

“Keloğlan Keleşoğlan”, Cevahir Salon 2’de

1 Kasım 2018 tarihinde prömiyer yapan “Keloğlan Keleşoğlan” oyununun yazar ve yönetmeni Ulviye Karaca. Melike Başkan’ın kostümleri tasarladığı oyunun dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu, ışık tasarımını Zeynel Işık, dekor kostüm proje uygulamasını ise Burcu Melek Bozan üstleniyor. Kemal Günüç’ün müziklerini yaptığı oyunun koreografisi Yener Turan’a, kukla ve mask tasarımı Ulviye Karaca ve İlhan Ateş’e ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle; Sıradan bir hayatın içinden çıkıp birden sıra dışı olaylar yaşamaya başlayan Keloğlan'ın hayata ve olaylara bakışı değişir, kendi içindeki dinamikleri fark eder. Artık o eski tembel Keloğlan gitmiş, yerine kendine güvenen, aklını kullanan ve insanları olumlu yönde etkileyen bambaşka bir Keloğlan gelmiştir.

Oyundaki karakterlere; Ümit Bahadır Tunç, Muammer Çağatay Keser, Meltem Müge Tunç, İrem Sövütçü, Nazlı Benan Özkaya, Nejdet Erdem, Berk Yaparel, Yağmur Çağlan, Barış Dizer, Alper Utku Ateş, Abbas Arda Çoban, Orkun Huylu, Ömer Oduncu, Ezgi Cankurtaran, Hasan Pehlivanoğlu, Tuğba Ülgen, Pelin Sağun, Erman Cihan, Sefa Köksal, Ferhat Işıktaş, Mehmet Alkan Demir ve Alp Aydın hayat veriyor.

7’den 70’e bir aile oyunu olan “Keloğlan Keleşoğlan”, 10 yıl boyunca kapalı gişe oynayarak aynı zamanda 42. Sanat Kurumu Jüri Özel Ödül sahibi oldu.

Oyun, 12 Mayıs 2019 Pazar günü Cevahir Salon 2’de izlenebilir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda 5 oyun sergilenecek - Resim : 5

Etiketler
sergi Tiyatro