Gül'den yandaş yazara yanıt: Tamamen yalan

AKP yandaşı Sabah gazetesinin yazarı Mahmut Övür'ün Kılıçdaroğlu ile Gül görüştü iddiasına Gül cephesinden de yalanlama.

Gül'den yandaş yazara yanıt: Tamamen yalan

Yandaş Sabah gazetesinin yazarı Mahmut Övür bugün kaleme aldığı yazıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 11. cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gizlice bir araya geldiğini ileri sürdü.

"Günlerdir kamuoyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Kalamış Marina'da özel bir yatta kiminle görüştüğünü merak ediyor" iddiasında bulunan Övür, "Geçtiğimiz Cuma günü bu köşede, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'dan 18.30 uçağıyla geldiğini, korumalarını bile dışarıda bırakarak özel bir yata geçtiğini ve o yatta "özel" biri veya birileriyle görüştüğünü yazmıştım.

Bir süre Kılıçdaroğlu'ndan ve CHP Genel Merkezi'nden bir açıklama yapmasını bekledim. Haber doğru değilse yalanlamaları, doğruysa da kiminle görüştüğünü kamuoyuna açıklamaları gerekiyordu. Ama ne Kılıçdaoğlu ne de CHP yönetimi açıklama yapmadı. İşin doğrusu CHP yönetimi yapamazdı çünkü büyük ihtimalli yönetimden kimse böyle bir görüşmeyi bilmiyordu.

Siyasi açıdan bunun vahameti bir yana asıl önemli olan Kılıçdaroğlu'nun içinden geçtiğimiz gerilimli günlerde kiminle özel yatta görüştüğüydü. Bu kadar gizli tutulan, korumaların telefonlarına bile el konulacak kadar saklanan kişi kim olabilirdi? İşte o gizli ismi şimdi açıklıyorum: Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül" ifadelerini kullandı.

Mahmut Övür'e yanıt Abdullah Gül'den geldi. Gül'ün Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bugün Sabah Gazetesi'nde Mahmut Övür’ün 11.Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ile ilgili yazısı tamamen yalan, kötü niyetli ve saygısızcadır. Kamu oyunun bilgisine" denildi.

Gül'den yandaş yazara yanıt: Tamamen yalan - Resim : 2