Rakip gazetenin sayfasını bastılar

Avustralya, muhafazakâr Daily Telegraph gazetesinin yanlışlıkla liberal rakibi Sydney Morning Herald'ın iki sayfasını basmasını konuşuyor. Gazeteden ise "Aynı matbaada basılıyoruz. Özür dileriz" açıklaması geldi.

Rakip gazetenin sayfasını bastılar

Avustralya’nın en popüler gazetelerinden biri olan sağ eğilimli Daily Telegraph gazetesinin okurları bu sabah bir şaşkınlık yaşadı. Rupert Murdoch’un sahibi olduğu ve toplumsal meselelere karşı muhafazakâr tutumuyla tanınan gazete iki sayfasında, Anzak Günü törenlerinde reform talep eden ve iklim değişikliği konusunda eylem çağrısı yapan makaleler yayımlamıştı. Üstelik bu iki sayfa, rakip bir liberal yayın kuruluşu olan Sydney Morning Herald’a aitti…

Hatanın sosyal medyada fark edilmesinin ardından, Daily Telegraph’tan iki gazetenin aynı matbaada basıldığı ve ‘bugün bazı nüshalarda yanlışlıkla Sydney Morning Herald’ın iki sayfasının yer aldığı’ açıklaması yapıldı. Gazete okurlarından ‘özür’ de diledi.

Okurlar ise konuyla eğlenme fırsatını kaçırmadı. Sydney Morning Herald muhabirlerinden Kate McClymont “Özür dilemeye gerek yok. Herald sayfaları okurlara hediye olmuş” derken, muhafazakâr gazetenin katı tutumuyla dalga geçen bir okuyucu “Bugün birisi işten kovulmuş olabilir” dedi.

Etiketler
Avustralya