'Bunca yılın hukukçusu olarak içim acıyor'

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinden olan avukat Mustafa Kemal Güngör, Kocaeli Adliyesi önünde açıklama yaptı.

İstinaf Mahkemesi'nin Cumhuriyet davasındaki kararı onamasının ardından 5 yılın altınca ceza alan gazetenin eski yazar ve yöneticileri, Kocaeli Adliyesi'ne gelerek teslim oldular.

Hapse girecek olan Cumhuriyet Gazetesi avukatı Mustafa Kemal Güngör, adliye önünde yaptığı açıklamada, "Böyle bir hukuk garabetiyle karşı karşıyayız. Ben 34 yıllık bir avukat olarak bu karar karşısında son derece üzgünüm, bir yandan kızıyorum, öfkeleniyorum. Ama en çok da üzülüyorum. Ülkem adına üzülüyorum, bunca yılın hukukçusu olarak içim acıyor, kendinize iyi bakın" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi (İstinaf), Cumhuriyet gazetesi davasında verilen cezaları onamıştı.

'Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek' iddiasıyla yargılanan Akın Atalay hakkında 'örgüte yardım' suçlamasından 7 yıl, 13 ay, 15 gün, Orhan Erinç hakkında 6 yıl 3 ay, Aydın Engin, Murat Sabuncu ve Ahmet Şık hakkında 7 yıl 6 ay, Kadri Gürsel hakkında 2 yıl 6 ay, Hikmet Çetinkaya hakkında 6 yıl 3 ay, Önder Çelik, Hakan Kara, Mustafa Kemal Güngör, karikatürist Musa Kart hakkında 3 yıl 9’ar ay, muhasebe çalışanı Emre İper 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

Nisan ayında kararını açıklayan mahkeme Akın Atalay'ın tahliyesine karar vermiş, Turhan Günay, Bülent Yener ve Günseli Özaltay hakkında da beraat kararı vermişti.

Karara göre Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Emre İper, Hakan Kara, Kadri Gürsel ve Bülent Utku, tekrar cezaevine girmesi bekleniyor.

Etiketler
Kocaeli