Ankara Barosu'ndan Cumhurbaşkanlığı korumaları hakkında suç duyurusu

Ankara Barosu, avukat Sürenoğlu'nu darp eden Cumhurbaşkanlığı korumaları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Barosu'ndan Cumhurbaşkanlığı korumaları hakkında suç duyurusu

Ankara Barosu, Demirören ve Kalyon gruplarının Çırağan Sarayı'ndaki düğünü sırasında trafiğe kapatılan Çırağan Caddesi'nde yürüyerek evine giden avukat Sertuğ Sürenoğlu'nun, caddedeki polislere yolun neden kesildiğini sorması üzerine darp edildiği iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Ankara Barosu'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Trafiğin neden kapalı olduğunu soran meslektaşımız, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve hepsinden öte sadece insan olan Sertuğ Sürenoğlu’na iki saat boyunca yapılan işkence ve bedeninin getirildiği bu hal, aslında aynı üniformalı ve silah kullanma yetkisine sahip kötülüğün mide bulandıran bir güç gösterisidir.

Meslektaşımızın bedeni üzerinden yapılan bu güç gösterisiyle artık onu gören ve bu işkenceden haberi olan herkese verilmek istenen mesaj; insanların en ufak bir sorgulamayı yaparken dahi canlarının güvende olmadığı, “güçlü”nün gücünün artık üniformalı, dokunulmaz ve kontrolünü kaybetmiş devlet görevlileriyle hepimizin bedeni üzerinde gösterilmekten bir an dahi imtina edilmeyeceği mesajıdır. Meslektaşımızın maruz kaldığı bu şiddet; morarmış gözü, şişmiş dudakları, kanamış burnu ve bir bütün olarak bedeni; yerleştirilmek istenen bir korku rejiminin tüm insanlara okuduğu bir yasaklama fermanıdır.

Bu işkenceyi yapacak kadar gözü dönmüş ve akıl sağlığından şüphe ettiğimiz polis memurlarının silah kullanma yetkisiyle donatılmış kamu hizmetine devam etmeleri bir kamu sağlığı ve kamu güvenliği sorunudur. Tekrar etmesi an meselesidir. Bu ise temelsiz bir öngörü değil; sebebi meslektaşımızın işkence görmüş bedeninden menkul bir gerçekliktir. Bu durumda, işkenceye vücut veren polisler kadar o polisleri tutuklamak yerine işkence gören meslektaşımızı tutuklamaya sevk eden cumhuriyet savcısının ve ev hapsi tedbiri uygulayan hakimin de aynı güç gösterisinin meşrulaştırıcı parçaları olduğunu belirtmek zorundayız.

Üniformalı fedailerin gerçek hukuk karşısında hesap vermeleri için tüm sürecin peşinde olduğumuzu ve meslektaşımıza acil şifalar dilediğimizi tüm kamuoyuna bildirir, aynı kamuoyu önünde hepimizin sorması gereken bir soruyu sormaktan imtina etmediği için işkenceyi göze alan Sayın Meslektaşımıza teşekkür ederiz. Ankara Barosu olarak olaya karışan şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu saygılarımızla bildiririz.

Etiketler
Ankara Cumhurbaşkanlığı