Gazeteci Aykut Işıklar hayatını kaybetti

Gazeteci Aykut Işıklar, geçirdiği kalp krizi sonucu 70 yaşında hayatını kaybetti.

Gazeteci Aykut Işıklar hayatını kaybetti

Gazeteci Aykut Işıklar, geçirdiği kalp krizi sonucu 70 yaşında hayatını kaybetti.

90'lı yıllarda TV magazin programlarıyla tanınan Işıklar, kaldırıldığı İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Magazin Gazetecileri Derneği, hayatını kaybeden Işıklar'ın ardından "Büyük kaybımız mesleğimizin duayen isimlerinden gazeteci, televizyoncu ve radyocu Aykut Işıklar Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Merhumun kederli ailesine, sevenlerine ve basın camiamıza başsağlığı ve sabırlar dileriz" mesajını paylaştı.

Aykut Işıklar'ın cenazesi, 11 Nisan Perşembe, öğle namazının ardından Kozyatağı Mehmet Çavuş Camisi'nden alınarak Küçükyalı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Aykut Işıklar kimdir?

Aykut Işıklar, 8 Ocak 1949 tarihinde İstanbul‘da dünyaya geldi. Işıklar, 1967 yılında Haydarpaşa Lisesi’nden mezun oldu.

Işıklar, 1976 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'na başladı, tamamlamadan askere gitti.

Müziğe de meraklı olan Aykut Işıklar, üniversiteye başladığı yıl, İstanbul Radyosu’nun yaptığı bir yarışmada birinci olarak Yeni Gazete’de müzik sayfası yapması için davet aldıktan sonra harçlığını çıkarmak için 1968’de gazeteciliğe başladı. Yeni Gazete kapanınca Hafta Sonu, Kelebek ve Hürriyet’te çalışmaya devam etti.

Işıklar, 12 yıl Hürriyet, 2 yıl Günaydın, 2 yıl Tercüman, 10 yıl da Sabah gazetesinde çalıştı.

Akşam ve Bugün gazetelerinde köşe yazarlığı yapan Işıklar, HBB, ATV, Star TV ve Flash TV' de program hazırlayıp sundu. Ayrıca Best, Klass, Alem ve İstanbul FM de radyoculuk yaptı. M1 TV ve İstanbul FM’e program hazırladı.