En 'fotojenik' en iyi görünümlü politikacı olmak için...

Siyasetçilerin bir tür politik yıldıza dönüşmesi artık imkansız değil!

En 'fotojenik' en iyi görünümlü politikacı olmak için...

Melis Bayraktar ve Rabia Demirelli’nin kurduğu O-B Creative sunduğu personal shopping hizmetiyle siyasetçileri öne çıkarma sözünü veriyor.

"Siyaset bir vitrin, mesajınızdan önce kendinizi sunuyorsunuz. İnsanlar sizden etkilenecek ki mesajınızı dinlesin. İnsanları etkilemenin yolu da iyi giyinmekten geçer." diyen O-B Creative'in tanıtım bülteni şöyle;

Giysiler, kullanılan aksesuarlar, seçmen psikolojisini direkt etkiler. Politikacılar mesajlarını verirken seçmeni önce etkilemenin gerekliliğini, bunun da duruşu ve görüntüsü ile kabul görmesinden sonra gerçekleştiğini unutmamalıdır.

Politikacıların giydikleri basit bir şekilde ‘takım elbise’ olarak tanımlanmamalı. Hangi etkinliklere hangi kıyafetle gittiği, giydiği rengin anlamları vermek istediği mesaj için çok önemli. Her takım elbisenin renginden tasarımcısına kadar bir hikayesi olduğu gibi, bu renklerin ve tasarımların yansıttığı karakteristik unsurları da var. Bu yüzden de politikacıların mitingde, salı pazarında ve mecliste aynı takım elbiseyi giyinmemeleri ve daha özenli olmaları gerekir.

Bakın artık görselliğin ağır bastığı bir dünyada yaşıyoruz. İlk izlenimden başlayarak karşımızdaki kişinin seçtiği giysiler, renklerinden stiline, görünümüne gösterdiği özen o kişiyle ilgili kafamızda bir etiket oluşturuyor.

Medyanın hakim olduğu ve anın fotoğraflanarak kaydedildiği bu devirde dünya liderlerini katıldıkları her etkinliğe onlara danışmanlık veren bir moda ekibi hazırlıyor. Bu sayede de her okazyona göre giyinmeyi başarıyorlar. Bizimkilerin de daha doğru yansımaları, medyada daha güçlü durabilmeleri için moda danışmanlığı almaları gerekiyor.

Bir ülkeyi yönetmekle bütün bunların ne ilgisi var diye düşünenleriniz çıkabilir elbet. Ama politikada görünüşün öneminin olmadığını düşünmek biraz naiflik olur. Günümüzde politikacılar açısından işin özü kadar imaj da önemlidir.

O-B DESIGN bünyesinde kurulan O-B Creative, kamu yönetimi için girilen yarışta, en “fotojenik”, en iyi görünümlü politikacı olmanızı sağlamak için kumaş seçiminden modellere ve hatta renk seçimine kadar size özel bir çalışma yapıyor. Kişiye ve politikalarına uygun bir konsept hazırlıyor. Politikacıya belirlenen koleksiyon, küçük gruplarda ya da kamuoyu yoklamalarıyla test ediliyor. Politikacıya kıyafetlerle hatırlanabilir bir kişilik oluşturuluyor.

O-B Creative’in kurucuları Melis Bayraktar ve Rabia Demirelli kimdir?

Melis Bayraktar: Üniversiteyi İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi üzerine tamamladı. Avrupa Birliği’nden de yan dalı olan Bayraktar 2011 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra Fransa’ya taşındı ve Universite de Montpellier1’de Siyaset Bilimi ve Gazetecilik üzerine yüksek lisans yaptı.

Rabia Demirelli: Dünyanın ilk moda okulu olarak bilinen Ecole Superieure des Arts et Techniques de la Mode Paris ‘te Styling eğitimini tamamladı. Ve ardından London College of Fashion’da Fashion PR and Communications lisans bölümünden mezun oldu.