Eren Erdem'e destek için buluştular!

CHP PM üyesi Eren Erdem bugün bir kez daha hakim karşısına çıkacak. Duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması yapıldı.

Eren Erdem'e destek için buluştular!

GERÇEK GÜNDEM - CHP PM üyesi Eren Erdem, bugün saat 10.00'da Çağlayan'da bulunan İstanbul 23. ACM'de hakim karşısına çıkacak. Erdem'in son duruşmasında hakkında tahliye kararı verilmiş, mesai sonrası gelen jet kararla tahliye edilmeden tekrar tutuklanmıştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, dün Çağlayan Adliyesi önünde Eren Erdem'e destek verme çağrısında bulundu. Eren Erdem'in ailesi, CHP üyeleri ve hak savunucuları Eren Erdem'e destek için adliye önünde bir araya geldi.

Açıklama yapan avukat Onur Cıngıl adliye önünde "Biz bu yargılama boyunca herşeyi gördük. Dakikalar içinde 10 bin sayfayı okuyup yeniden tutuklama kararı veren hakimleri gördük. Delilin kalmadığı bu dosyada olumlu bir sonuç bekliyoruz. Yargılanma için bile bir gerekçe yok. Bugün verilecek karar yargı makamının onuru, şerefidir. Heyetin doğru kararı vereceğini umuyoruz. Günün sonunda Eren Erdem'in bizlerle birlikte olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Cıngıl'ın ardından konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise haklarında başlatlılan soruşturmayı anımsatarak, "Bugün bir kez daha Eren Erdem'in haksız yere tutuklandığını belirtmek için toplandık. Hukukun yerine gelmesini bekliyoruz. Eren Erdem hukuksuzca esir alınmış durumda. Unutulmaması gerekir ki bu insanları haksız yere yargılayanlar günü geldiğinde yargılanacaklar." diye konuştu.

Eren Erdem'in duruşması için adliyeye gelen CHP'liler ise şunlar:

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Süleyman Çelebi, Gülay Yedekçi, Ankara eski Milletvekili Şenal Sarıhan, İzmir eski Milletvekili Mustafa Balbay, Balıkesir eski Milletvekili Namık Havutça, Antalya eski Milletvekili Devrim Kök, İstanbul Milletvekilleri Erdoğan Toprak, Sera Kadıgil, Mahmut Tanal, Sibel Özdemir, Fethi Açıkel, Sezgin Tanrıkulu, Zeynel Emre, Gürsel Tekin, Turan Aydoğan, Gülizar Emecan, Ali Şeker, Gökan Zeybek, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ankara Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Nihat Yeşil, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Adıyaman vekili Abdurrahman Tutdere, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP PM Üyesi Emre Çam ve Erdal Aksünger, CHP İstanbul eski milletvekili Dursun Çiçek, CHP Genel Başkan yardımcısı Ünal Çeviköz.

Açıklamanın ardından desteğe gelen CHP üyeleri duruşmayı izlemek üzere Adliye'ye geçti.

Eren Erdem'e destek için buluştular! - Resim : 1

Etiketler
Eren Erdem