'Adaletin bu mu RTÜK'

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan bugünkü köşesinde RTÜK tarafından verilen cezaları ele aldı.

'Adaletin bu mu RTÜK'

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan bugünkü köşesinde RTÜK tarafından verilen cezaları ele aldı. Turan, CHP Milletvekili Utku Çakırözer'in sözlerini köşesinde ele aldı.

RTÜK diye bir kuruluş var… Uzun adı Radyo Televizyon Üst Kurulu…

Görevini yapmayan acayip bir kuruluştur bu… En ufak sürçü lisan eden muhalif televizyonlara ceza yağdırırken, herkese ana avrat söverek ahlâksızlık yapan televizyonları görmezden gelir.

Ne yapalım? Demek ki, ülkemiz buna lâyık!

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, RTÜK'ün Fox TV ve Halk TV'ye verdiği ağır cezaların seçim takvimine göre ayarlanmasını Meclis gündemine taşıdı.
Uğur Dündar'ın Halk Arenası 22 Mart'a kadar, Fox Ana Haber ise 4,5,6 Şubat tarihlerinde yayınlanmayacak.

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fox Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'ı “Haddini bil haddini, bilmezsen haddini, patlatırlar enseni!” diye hedef göstermiş, RTÜK de bunu emir sayarak ağır cezayı bastırmıştı.

Vatandaşların gerçekleri öğrenmek için yüksek izlenme oranlarıyla takip ettiği muhalif çizgideki Fox Ana Haber ve Halk Arenası programlarının seçim öncesi karartılmasına tepki gösteren Çakırözer “Ağır ve haksız cezaların yaptırımının seçim öncesine denk getirilmesi kasıtlı bir davranış değil de nedir?” diye sordu.

Etiketler
RTÜK