TGS, Uğur Mumcu'yu andı

Evinin önünde bombalı saldırı sonucu katledilen gazeteci Uğur Mumcu ölümünün 26.yılında Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından Şişli Harbiye’deki Uğur Mumcu anıtı önünde karanfillerle anıldı.

TGS, Uğur Mumcu'yu andı

Uğur Mumcu’yu anmak için aralarında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, TGS Genel Sekreteri İlkay Kaya, TGS İstanbul Şube Başkanı Ali Açar, CHP eski İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ile TGS üyeleri ile gazeteciler biraraya geldi.

Mustafa Kemal Atatürk nezninde tüm şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Aykut Küçükkaya, Türk basınının simge ve değerli isimlerinden gazeteci Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 26.yılında büyük bir özlemle andığını söyledi.

Uğur Mumcu’nun fikirlerini ve görüşlerini, Türkiye’ye olan sevdasını Cumhuriyet gazetesinde uzun yıllar boyunca dile getirdiğini anımsatan Küçükkaya,“Biz de onun izinde Cumhuriyet gazetesi olarak aynı kararlılıkla gidiyoruz. Onun ne kadar büyük bir gazeteci olduğunu, ne kadar önemli bir isim olduğunu ve ne kadar aydın bir gazeteci olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz. 26 yıl önce katledildiğinde 1970’li yılların ortasından itibaren başladığı, 1980 ve 1990’lı yılların başında söyledikleri dinlenseydi belki Türkiye şuanki tabloyu yaşamayabilirdi. Fakat umutsuzda değiliz. Aydınlık bir Türkiye için önümüze bakıyoruz. Uğur Mumcu’nun izinde, onun fikirlerini Cumhuriyet gazetesi ile birlikte yaşatmak için tüm varlığımız ve tüm arkadaşlarımızla çalışacağız”dedi.

‘Bugün de gazeteciler hedef’

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş da Türkiye basın tarihinin Uğur Mumcu gibi katledilen gazetecilerle dolu olduğuna vurgulayarak,“Türkiye’de gerçeklerin önüne geçmek için, gerçeklerin halka ulaşmasını engellemek için gazeteciler her zaman hedef oldu. Bugün de gazeteciler malesef hedef. Uğur Mumcu, Türkiye’de araştırmacı gazeteciliğin sembol isimlerinden birisiydi. Gerçekleri halka ulaştırmak için günlerce bazen haftalarca bir haber üzerine çalışmalar yapardı. Bu gerçeğide halka ulaştırırdı. Bundan rahatsız olanlar Uğur Mumcu’yu katlettiler. Ama Türkiye’de Uğur Mumcu ve onun gibi gazetecileri katletselerde gerçekleri gizleyemediler”diye konuştu.

Günümüzde de Uğur Mumcu geleneğinden gelen araştırmacı gazetecilerin gerçekleri halka ulaştırmak için çaba sarf ettiğini söyleyen Durmuş,“Bu gazeteciler her zaman var olacak. Bunun karşılığında hapsetseler de, öldürseler de gerçekleri gizleyemeyecekler. Uğur Mumcu’nun önünde saygıyla eğilerek onun geleceğini sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz”ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Uğur Mumcu anıtına karanfil bırakıldı.

Etiketler
Uğur Mumcu Şişli Saldırı Sendika