DHA'dan ayrılmıştı! Deneyimli muhabirinin yeni adresi belli oldu

Demirören Haber Ajansı ile geçtiğimiz yıl yollarını ayıran tecrübeli muhabirin yeni adresi belli oldu.

DHA'dan ayrılmıştı! Deneyimli muhabirinin yeni adresi belli oldu

Demirören Haber Ajansı'ndan, geçtiğimiz ekim ayında kendi isteğiyle ayrılan tecrübeli savaş muhabiri Felat Bozarslanyeniden sahalara döndü.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; deneyimli savaş muhabiri Deutsche Welle Türkçe servisi ile anlaşmaya vardı.

Anlaşmayı sosyal medya hesabından da duyuran Bozarslan, "3 aylık aranın ardından, haberciliğe kaldığımız yerden devam… Bundan sonra özel haberlerle @dw_turkce de olacağım. İşte ilk haberimiz Lice'nin kenevirle imtihanı...." ifadelerini kullandı.

DHA'dan ayrılmıştı! Deneyimli muhabirinin yeni adresi belli oldu - Resim : 1

FELAT BOZARSLAN KİMDİR?

Gazeteciliğe, 1996 yılında Sabah Gazetesi Diyarbakir Burosu'nda başlayan Bozarslan, 1997 yılında İhlas Haber Ajansı'na geçti. Bu sürede Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki olayları takip eden Bozarslan, 2003 yılında ABD'nin Irak'a düzenlediği operasyonu sahada izledi.

2 yıl boyunca Irak'ta savaş muhabirliği yapan ve 2004 yılında Musul'da yaralanan Bozarslan, 2006 yılında Demirören Haber Ajansı Istihbarat Servisi'nde çalışmaya başladı.

Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ortadoğu ziyaretlerini takip eden Bozarslan, 2011 yılında Yunanistan'ın başkenti Atina'da meydana gelen ekonomik kriz olaylarını da sahada izledi.

2012 yılında DHA'nın Diyarbakır Burosu'na tayin olan Bozarslan, bu süreçte Irak'taki DEAŞ krizini ve bölgedeki bir çok krizi sahada takip etti. DEAŞ'in Musul'u işgalinden itibaren Iraktaki cephelerde çıkan çatışmaları takip eden Bozarslan, Musul'un kurtarılması operasyonunu da savaş cephesinden Türkiye'deki televizyonlara aktardı.

Bozarslan 2018 yılının Ekim ayında, DHA'daki görevinden kendi isteğiyle ayrıldı.