CHP'lilerden Sözcü'ye destek: Bu dava bir komedi

Sözcü yazar ve çalışanlarına dönük FETÖ davası başladı. CHP üyeleri destek için duruşmayı izliyor.

Sözcü'ye FETÖ davası başladı. Duruşmayla çok sayıda CHP'li vekil de destek için geldi. CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, "Türkiye'nin tanımış Atatürkçü, demokrat, yurtsever ve Cumhuriyet'e yürekten bağlı yazarlarını bugün kanlı terör örgütü FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım etme iddiasıyla yargılanacak olması hakikaten bir komedi" dedi.

Duruşmaya; Sözcü'ye destek vermek için CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Utku Çakırözer, Gürsel Tekin gibi çok sayıda isim de katıldı.

‘BU DAVA BİR KOMEDİ’

İddianameyi değerlendiren CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, “Türkiye’nin tanımış Atatürkçü, demokrat, yurtsever ve Cumhuriyet’e yürekten bağlı yazarlarını bugün kanlı terör örgütü FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım etme iddiasıyla yargılanacak olması hakikaten bir komedi. ‘Emin Çölaşan, Necati Doğru, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin ve Yücel Arı’nın FETÖ ile uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığına tüm gazeteciler olarak şahidiz. Sadece gazetecilik yapmak için, halkın bilgi edinmesi hakkını kullanan arkadaşlarımızın bu davadan bir an önce berat etmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu davanın hukuki hiçbir yanı olmadığı ortada. SÖZCÜ’ye FETÖ çamuru hiçbir şekilde bulaşmadı, bundan sonra da buluşamayacaktır. Yargının bu yanlışı biran önce düzelteceğini umuyoruz” dedi.

‘SÖZCÜ YALNIZ DEĞİLDİR’

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ‘Ne yazık ki Türkiye’de elektrikler kesik her yer karanlık. Bu karanlığı aydınlatacak bir elinin parmak sayı kadar gazeteler ve televizyonlar var. Onlara da nefes aldırmıyorlar. Sözcü yalnız değildir, Sözcü’nün milyonlarca okuru, milyonlarca destekçisi vardır’ dedi.

Etiketler
Sözcü davası FETÖ