Doğan Medya'nın satışına ilişkin CHP'den açıklama

CHP Grupbaşkan vekili Özgür Özel, Doğan Medya Grubu bünyesindeki yayın organlarının tamamının Demirören’e satılması sonrası açıklama yaptı

Doğan Medya'nın satışına ilişkin CHP'den açıklama

Doğan Medya Grubu bünyesindeki yayın organlarının tamamının Demirören’e satılması sonrası CHP'den açıklama geldi.

Çağdaş Ses’e konuşan CHP’li Özgür Özel satışın büyük bir tekelleşme yaratacağını belirterek, "Rekabet kurumunun doğru ve tarafsız karar vermesi durumunda bu satışa izin vermemesi gerekir. Bu satıştan endişeliyiz" diye konuştu.

Doğan Medya'nın satışına ilişkin CHP'den açıklama - Resim : 1

Özel'in açıklamaları şöyle:

"Bu satış büyük bir tekelleşme yaratır. Rekabet kurumunun doğru ve tarafsız karar vermesi durumunda bu satışa izin vermemesi gerekir.

Çok uzun yıllar basında çok güçlü bir geleneği olan Milliyet’in bu gruba satışı sonrası geldiği nokta ortadadır. ‘Basında Güven’ sloganıyla bilinen bir gazetenin şimdiki tirajı, yayın politikası, iktidarla olan ilişkileri ve tarafsızlığı tartışmalıdır. Bu satışı da bu kaygıyla değerlendiriyoruz…

Bu durum Türkiye’de bir eksikliğe de işaret ediyor. Yurt dışında benzer tecrübeler, örneğin İtalya’da Berlusconi’nin durumu gibi, farklı düzenlemelere gidilmesini gerekli kılmıştı.

Farklı iş kollarında sermayesi olanların medya sahibi olmaması, sermayesi sadece basın yayın konusunda birikmiş kişilerin medya organlarını satın alabilmesi gibi etik ve yasal düzenlemeler var dünyada. Türkiye’nin bunları konuşması, tartışması gerekiyor.

Ortaya çıkan son tablo iktidar lehine çok asimetrik bir durum yaratıyor…

Son bir aydır Doğan Grubu’nun medyadan çekileceğini ilişkin bazı duyumlar vardı. Hatta satışla ilgili ihtimalin yüksek olduğuna dair bilgiler almıştık. Beklenmedik bir gelişme değil ama kaygı verici bir gelişmedir."

Etiketler
Doğan Medya Özgür Özel