İdil Biret’ten gazetecilere eşsiz armağan

Çalışan Gazeteciler Günü için Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi(AASSM)'nde düzenlenen konserde dünyaca ünlü piyanist İdil Biret solist olarak katıldı.

İdil Biret’ten gazetecilere eşsiz armağan

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO)'nın, Çalışan Gazeteciler Günü için Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi(AASSM)'nde düzenlediği konsere dünyaca ünlü piyanist İdil Biret solist olarak katıldı.

Şefliğini Wojciech Rodek'in yaptığı konserde, Schubert'in "Senfoni No 8" ve Brahms'ın "Piyano Konçertosu No 1" adlı eserleri seslendirildi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, Sayman Üye Sadık Pala, Yönetim Kurulu Üyeleri Hatice Bülbül ve Kenan Çimen, İzmirli gazeteciler ve sanatseverlerin büyük beğeniyle izlediği konser sonunda İdil Biret ve orkestra sanatçıları ayakta alkışlandı.

İGC Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, konser sonunda İdil Biret ve Wojciech Rodek’e teşekkür çiçeği takdim etti. Gappi, "Bu gece, İzmir Devlet Senfoni Orkestramızdan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ve tüm basınımıza eşsiz bir armağan. Dünyaca ünlü Piyanistimiz Sayın İdil Biret'e ve orkestramıza, gecemize destek veren herkese, her kuruma içten teşekkürlerimizle" diye konuştu.

İZDSO Müdür Vekili Hande Taban da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, “Bu akşam sizlerle birlikte olmak bizler için de büyük mutluluk. Konserlerimizde birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi.

Etiketler
Konser