Dekandan görülmemiş sansür!

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Ahmet Aydın, muhaliflerin görüşlerine yer veren haber ajansının faaliyetlerini durdurdu.

Dekandan görülmemiş sansür!

Akdeniz Üniversitesi, yeni bir sansürün adresi oldu. Üniversitenin İletilşim Fakültesi öğrencilerinin çalışmalarına yer veren AKİL adlı sitede, iki ay önce Gazeteci Barış Yarkadaş ile İsmail Saymaz'la yapılan röportajlara yer verildi.


Dekan Ahmet Ayhan, bunun üzerine her iki röportajı da sitenin sayfasından sildirdi. Kamuoyunda tepki çeken bu uygulama sonrası Dekan Ayhan bu kez ise sitenin yayınlarına son verdirtti.


Konuyu sosyal medya hesabından duyuran CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, sansüre tepki gösterdi. CHP'li Yarkadaş şu bilgileri paylaştı:


Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Ahmet Aydın, öğrencilerin benimle ve @ismailsaymaz 'la yaptığı röportajı okulun sitesinden sildirdi. Bu da yetmemiş olacak ki; öğrencilerin çalışmalarına yer veren Akdeniz İletişim Haber Ajansı'nın sitesinin yayınını da durdurdu!


AKİL olarak da bilinen ajans için haber yazan, fotoğraf çeken ve video yayınlayan öğrenciler artık bu imkandan mahrum... 'Dekan belki bu yanlıştan döner' diye 30 gündür bekliyorum. Ancak ne yazık ki; Dekan yanlışta ısrar ediyor ve öğrencilerin bilgi verme hakkını gasp ediyor.


Bahsi geçen sitenin adresi. Bu: akilhaberajansi.net Öğrenciler artık yaptıkları haberleri yayınlayacak bir mecra bulamıyor. Site son iki aydır güncellenmiyor. Öğrencilerin suçu ise çok büyük: Benimle ve İsmail Saymaz'la röportaj yapıp yayımlamak...


Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin haber sitesinin "kapatılması''na neden olan röportajın içeriği ve silinen sayfanın görüntüsü ise şunlar:

Dekandan görülmemiş sansür! - Resim : 2

Etiketler
Aydın Akdeniz Üniversite