Müjdat Gezen: 'Korkar mıyım ben ya?'

Müjdat Gezen, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından konuştu.

Müjdat Gezen: 'Korkar mıyım ben ya?'

Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla sabah saatlerinde oyuncu Metin Akpınar ile beraber gözaltına alınan oyuncu Müjdat Gezen, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından BirGün gazetesinden Burak Atabay'a konuştu.

80 darbesi sonrasında da yargılandığını aktaran Gezen, “Korkmuyorum, bunlardan korkan bunlar gibi olsun!” dedi.

"BUNLARDAN KORKAN BUNLAR GİBİ OLSUN"

Gezen’in yaptığı açıklama şöyle:

“Haftada bir gün karakola gidip imza atacakmışız. Karakoldaki çocukları tanıyorum, atın benim yerime dedim. Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla adli kontrol şartı getirildi. Cumhurbaşkanına hakaret… Onun söylediği lafı söylemek. Savcılar ve hakimler tutuştu. Emir büyük yerden geldi tabii ama bu laftan bir hakaret çıkmaz. Çünkü onun kendi söylediği laf. Ben 80’de de Kenan Evren döneminde de yargılandım. Kenan Evren devri daha iyiydi. Düşünebiliyor musun? Bunlardan korkan bunlar gibi olsun. Korkar mıyım ben ya?”

NE DEMİŞLERDİ?

Metin Akpınar, Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programında politik eleştirilerde bulunurken ülkedeki kutuplaşmaya dikkat çekmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir ama bize yazık olur, biz harap oluruz.”

Müjdat Gezen de ‘Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, millete ‘haddini bil' diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın. Haddini bil' ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
Metin Akpınar Müjdat Gezen Müjdat Gezen