Fatih Portakal'a destek verdi

Gazeteci Barış Yarkadaş, Erdoğan'ın hedefine oturttuğu Fatih Portakal'a destek paylaşımında bulundu.

Fatih Portakal'a destek verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün yaptığı konuşmada, Fransa'daki 'Sarı Yelekliler' eylemini ele alarak, isim vermeden Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'ı eleştirmişti.

Erdoğan, "Bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor ahlaksıza bak. Sen ne yapıyorsun, burası Paris mi? Gezi olaylarında, 15 Temmuz'da zaten herkes dersini aldı. Bu tür olaylara girişenler bunun bedelini ağır öderler'' demişti.

"DEMOKRASİLERDE YARGIYA TALİMAT VERİLMEZ"

Gazeteci ve TBMM 25. ve 26. Dönem CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından gazeteci Fatih Portakal'a destek verdi.

Yarkadaş'ın paylaşımı şöyle:

"Gerçeği söyleyebilen tek bir gazeteci kalmasın istiyorlar... Basın kartı almayı imkansız hale getiriyor, Fatih Portakal'ı tehdit ediyor, Sözcü'ye komplo kuruyor, Evrensel, Birgün ve Cumhuriyet'e baskıyı artırıyorlar... İşte bu AKP'nin çaresizliğidir! BİZ HEP GERÇEĞİN YANINDAYIZ!

FOX HABER Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, Türkiye'de demokrasinin olmadığını örneklerle ortaya koydu. Erdoğan'ın Portakal'ı tehdit eden ve soruşturma açılması için talimat veren sözleri, ana haber sunucusunun haklılığını gösteriyor. Demokrasilerde yargıya talimat verilemez!"

Fatih Portakal'a destek verdi - Resim : 2

FATİH PORTAKAL NE DEMİŞTİ?

Fatih Portakal, Fransa'da meydana gelen protestoları ele alarak, şunları söylemişti:

"Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları, doğalgaz zamlarını protesto edelim. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak korkudan endişeden sokağa? Kaç kişi çıkar sokağa Allah aşkına söyler misiniz? Bireysel ve toplumsal muhalefeti baskı altına almaya ve yıldırmaya çalışıyorlar. En doğal hak ama uygulanamıyor. Fransa olmuş, Türkiye olmuş çok da fark etmiyor açıkçası..."

Etiketler
Fatih Portakal Barış Yarkadaş Define