Yılmaz Özdil: Dava millete açıldı

Halk Arenası'na katılan Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, davanın aslında Sözcü'ye değil halka karşı açıldığını söyledi ve gazetenin sahibi Burak Akbay ile süreçle ilgili yaptığı konuşmayı aktardı.

Yılmaz Özdil: Dava millete açıldı

Uğur Dündar’la ‘Halk Arenası’ programına Sözcü gazetesi yazarı ve ‘Mustafa Kemal’ kitabıyla da Türk basın tarihinin en büyük baskı ve satış rekorlarını kıran Cumhuriyet sevdalısı gazeteci–yazar Yılmaz Özdil konuk oldu.

“DAVA MİLLETE AÇILDI”

Sözcü gazetesi yazarları Emin Çölaşan ile Necati Doğru ve 3 yöneticisinin hakkında başlatılan FETÖ kumpasına değinen Yılmaz, “Bizler Sözcüye dava açıldı diyoruz ama bence bir yanlışlık yapıyoruz. Çünkü dava size açıldı. Bizler yapmayabiliriz bu işi ve hayatımızın sonuna kadar hiçbir ekonomik sıkıntı çekmeyiz. Peki bu dava gerçekten yazarlara mı açılmış oldu; hayır, millete karşı açıldı” dedi.

AKBAY İLE YAPTIĞI KONUŞMAYI AKTARDI

Yaklaşık 2 yıldır bir iftiranın içerisinde olduklarını ve bunun bir numaralı hedefininse Burak Akbay olduğunu ifade eden Özdil, “Burak Akbay’la görüştüğümde Kendisine ‘bu olanların sebebi biziz’ dedim. ‘Sen bizi özgür bırakıyorsun, biz de doğru bildiğimizi yazıyoruz ama neticede bunun karşılığında kabak senin başına patlıyor’ dedim. ‘Bununla olacaksa biz bırakalım, gazete yoluna bir şekilde devam etsin, gazetenin varlığı daha önemli’ dedim.

Samimiyetle söylüyorum. Aslında bu Türkiye için de bir şanstır. ‘Siz yazamıyorsanız ben bu gazeteyi kapatırım daha iyi’ dedi. Türkiye bu manada aslına bakarsanız sadece yargı anlamında değil gazeteci ve okur bağlamında da ciddi bir sınavdan geçiyor” dedi.

Etiketler
Sözcü operasyon Yılmaz Özdil