Kılıçdaroğlu: 'Gerçekten de Zaytung haberi gibi, akıl almıyor'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu: 'Gerçekten de Zaytung haberi gibi, akıl almıyor'

GERÇEK GÜNDEM- Kılıçdaroğlu, Sözcü'ye yönelik yapılan FETÖ suçlamalarıyla ilgili tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Dar alanda binbir zorlukla yayın yapan medya baskı yapıyorlar. En son Sözcü gazetesi. İnsan haklarının, onuruyla mücadele edenlerin sözcülüğünü yapıyor.

Şimdi onu bir terör örgütü ile irtibatlandırmak istiyorlar. Neymiş FETÖ'ye yardım ediyorlarmış. Yav 'ne istediler de vermedik' diyen bu gazeteciler mi? Her türlü ayak ortaya çıkarıldı bir türlü siyasi ayağa dokunulmuyor. Her yerde söylüyorum bir daha söylüyorum FETÖ'nün siyasi ayağı Saray'da oturuyor. Herşeyi dava ediyorlar bunu etmiyorlar neden delilleri mahkemenin önüne götürüp koyacağım da ondan.

Bazen bu kalemlerden en sert eleştirileri alanlardan biri de benim. Asla ve asla kalkıp buna karşı çıkmadım. Şimdi ben ortalığı süt liman hale getirdim, ne istersem yaparım diyorsun. Beni üzen yargının içine düştü sefalet.

Gerçekten de Zaytung haberi gibi, akıl almıyor. İddianamede diyor ki senin geçmişte FETÖ'yü eleştirmen FETÖ'cü olmadığın anlamına gelmiyor deniyor. Yani diyor ki bana yukarıdan talimat geldi, benim bunu açmam gerek diyor. Biz hangi koşullarda olursa olsun bu ülkenin vatandıaşının hakkını korumak zorundayız. İnsan hakkının sağı solu yok.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu İnsan hakları