Ayşe Düzkan: Cezayı yatmak üzere teslim olacağım

Yeni Yaşam gazetesi yazarı Ayşe Düzkan'a Özgür Gündem'e dayanışma cezası.

Ayşe Düzkan: Cezayı yatmak üzere teslim olacağım

Yeni Yaşam gazetesi yazarı Ayşe Düzkan'a Özgür Gündem'e dayanışma cezası.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katıldığı için aldığı 1 yıl 6 aylık hapis cezası onanan Yeni Yaşam gazetesi yazarı Ayşe Düzkan, "veda yazısı" yazdı.

Feminist kimliğiyle bilinen Ayşe Düzkan, "Çok yakın bir zamanda, bu cezayı yatmak üzere teslim olacağım" dedi.

Düzkan, "En basitinden bir gazeteci dayanışmasına dava açılmış olması bir yana, hapis cezası verilmesi birçok şeyi gösteriyor tabii. En başta bu mesleğin ve dolayısıyla halkın haber alma hakkının nasıl bir tehlike altında olduğunu…" derken, "Gidiyoruz ama bir gün döneceğiz. şimdilik, meşrebinize göre, yol arkadaşlığınıza, iyi dileklerinize, dualarınıza talibim" diye belirtti.

Ayşe Düzkan'ın "veda yazısı" şu şekilde:

"Duymuşsunuzdur, istinaf mahkemesi benim de aralarında olduğum gazeteciler hakkında açılan davada çıkan kararı onayladı. böylece özgür gündem gazetesiyle dayanışmak amacıyla bir gün nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptığımız için bana, ragıp duran’a 18’er ay, haberlerinden dolayı hüseyin bektaş ve mehmet ali çelebi’ye yine 18 ay, hüseyin aykol’a iki yıl hapis cezası verilmiş oldu.

çok yakın bir zamanda, bu cezayı yatmak üzere teslim olacağım. cezaevinde yazma ve yazıyı ulaştırma koşulları nasıl olur bilemiyorum. o yüzden bu, bir süreliğine bile olsa bir veda yazısı.