RTÜK'ten Cemal Kaşıkçı cezası

Tele1 televizyonunda yayınlanan "18 Dakika" programında Kaşıkçı cinayetine ilişkin yapılan eleştirilere ise RTÜK tarafından idari para cezası verildi.

RTÜK'ten Cemal Kaşıkçı cezası

ABC gazetesi ve TELE1 televizyonuGenel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile Prof. Dr. Emre Kongar'ın yorumladığı "18 Dakika" programında Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yapılan eleştiriler "suç" sayıldı.

Tele1 televizyonuna 6112 sayılı "Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkındaki Kanun'un 8. maddesinde yer alan "İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" hükmünün ihlali sebebiyle idari para cezası verildi.

Ayrıca RTÜK'ün ilgili cezada '18 Dakika' programında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, "Türkiye'nin milli politikalarına aykırı, eleştiri sınırlarını aşan yorumlar" ifadelerini de Türkiye'nin basın özgürlüğü karnesine eksi bir puan daha yazdırdı.

Merdan Yanardağ'dan tepki:

'AKP'NİN DIŞ POLİTİKASINA AYKIRI YAYINLAR YAPTIK,YAPAĞACAĞIZ'

"RTÜK, Tele 1'e "C.Kaşıkçı cinayetine ilişkin, Türkiye'nin milli politikalarına aykırı, eleştiri sınırlarını aşan yorumları" nedeniyle para cezası vermiş. Biz Türkiye'nin değil, AKP iktidarının dış politikasına aykırı yayınlar yaptık, yapmayı da sürdüreceğiz.AKP, Türkiye değildir.

RTÜK'ten Cemal Kaşıkçı cezası - Resim : 1

RTÜK, Erdoğan-AKP iktidarının dış politikasını eleştirdiğimiz için TELE 1 televizyonuna para cezası kesmiş. Üst Kurul, AKP dış politikasını "milli politika" diye tanımlamış. Hayır.. Ne AKP Türkiye'dir ne de izlediği siyaset milli politikadır. AKP, Türkiye değildir.

RTÜK'ten Cemal Kaşıkçı cezası - Resim : 2

Etiketler
Cemal Kaşıkçı cinayeti Para RTÜK Cemal Kaşıkçı