Halk TV'den kadına şiddete karşı kampanya

Kadına yönelik şiddette artışın önüne geçilemeyen Türkiye'de kadın derneklerinin mücadelesine Halk TV de bir kampanya düzenleyerek destek verdi.

Halk TV'den kadına şiddete karşı kampanya

Kamu spotu niteliğinde üç video hazırlayan Halk TV kadınlara "yalnız değilsiniz" derken, güç birliğinin ve eşitlik mücadelesinin önemini ortaya koydu.

Kampanyı hazırlayan Halk TV Program ve Yayın Sorumlusu Semra Topçu, Türkiye’de Cumhuriyet’in kadına sunduğu hakların tehdit altında olduğunu düşünerek böyle bir kampanya ile kadın mücadelesine katkı yapmak istediklerini söyledi.

Ülkede şiddetin ve tecavüzlerin artışına, iktidar zihniyetinden kaynaklanan sorunların neden olduğunu belirten Topçu, bu sorunu insan hakkı olarak nitelendirdikleri ve kadın ve erkeğin eşit mücedesine inandıklarını, hazırladıkları videolarda da buna dikkat ettiklerini vurguladı.

Topçu şöyle dedi:

“Kampanya için bütün arkadaşlarımla birlikte önce fikir fırtınası içine girdik, elbette özellikle telefon numarasını verdiğimiz Aile İçi Şiddete Karşı Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ile literatür konusunda netleştik. Ardından da yine kollektif bir üretimle, yani başta yayın editörümüz Dilara Yıkılmaz ve Post Prodüksiyon Berkan Yıkılmaz ile ve daha birçok arkadaşılla birlikte üç video hazırladık. Aldığımız geri dönüşlerden, faydalı olduğumuzu duydukça mutlu oluyoruz. Çünkü hep birlikte bir seferberlik anlayışı ile bu büyük can yakan problemden kurtulabileceğimize inanıyoruz. Halk TV kadına karşı şiddetle mücadeleyi kendi misyon edindi.”

Halk Tv’nin kampanya için hazırladığı ilk videoda “Bir hayat kurtarabilirsiniz” sloganı ile TKDF’nin Aile İçi Şiddete karşı telefon numarısını duyurdu.

İkinci videoda kadınlara gücü hatırlatıldı.

Yeni yasa ihtiyacı olmadığının altını çizen kampanyanın bir diğer dikkat çektiği konu ise eşitlik. Üçüncü video kadın ve erkeğin eşitliğine vurgu yaptı.

Etiketler
Halk TV Şiddet Türkiye