İzmirli gazetecilere ilk yardım eğitimi

Acil Komşum Eğitimi, İGC Karataş Lokali’nde gerçekleştirildi.

İzmirli gazetecilere ilk yardım eğitimi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Herkes İçin Acil Sağlık Derneği (HİASD) iş birliğinde, İzmirli gazeteciler için düzenlenen Acil Komşum Eğitimi, İGC Karataş Lokali’nde gerçekleştirildi. Katılımcılara, acil durumlarda ilk yardım yapabilme yeteneği kazandırmayı hedefleyen eğitime 25 gazeteci katıldı.

HİASD Başkanı Uzm.Dr. Ülkümen Rodoplu ve gönüllü sağlık personelinden oluşan ekibi tarafından verilen eğitime katılanlar, Daktilo, Ana Haber, Makale ve Mürekkep adlı gruplara ayrılarak, kanama, travma, kırık, yaşama döndürme, boğulma ilk yardım istasyonlarında uygulamalı eğitim aldılar. Deprem anında yapılması gerekenler, yaşam üçgeni ve deprem çantası konusunda da bilgilendirilen katılımcılara eğitim sonunda sertifika verildi.

İGC Başkanı Misket Dikmen, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, üyelerin eğitime gösterdikleri ilgiden mutlu olduklarını belirterek, “İlk yardım konusunda toplumun bütün kesimlerinin bilinçli olması çok önemli. Eğitimlerin çok sayıda kişiye ulaşması gerekli. Daha fazla üyemizin bu eğitimden yararlanmasını istiyoruz. Acil Komşum Eğitimi’nin ikincisini de gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Uzm.Dr. Ülkümen Rodoplu da Acil Komşum eğitiminin temel özelliğinin ülkemizdeki en önemli acil durumları ve doğru ilk yardım hareketlerini öğretmek olduğunu vurgulayarak, “Eğitimimize katıldınız, sertifikanızı aldınız. Acil bir durum ile karşılaştığınızda burada öğrendiğiniz ilk yardım bilgilerini kullanmaktan asla çekinmeyin. Hayat kurtaracaksınız ve bu çok değerli” dedi.

Etiketler
İzmir