Hürriyet'ten ayrılan Deniz Zeyrek'in yeni adresi belli oldu!

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet ile yollarını ayıran Deniz Zeyrek'in yeni adresi Sözcü oldu.

Hürriyet'ten ayrılan Deniz Zeyrek'in yeni adresi belli oldu!

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet ile yollarını ayıran Deniz Zeyrek'in yeni adresi Sözcü oldu.

Hürriyet gazetesinin Demirören Medya Grubu'na satılmasının ardından gazeteden ayrılan eski Ankara Temsilcisi ve köşe yazarı Deniz Zeyrek’in yeni adresi belli oldu.

Zeyrek, artık Sözcü Gazetesi’nde yazacak.

Bugün Sözcü’nün Ankara bürosuna giden ve mesai arkadaşları ile tanışan Zeyrek’in haftanın 3 günü Ankara kulislerini köşesinde kaleme alacağı öğrenildi.

Zeyrek, FOX TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu “Çalar Saat Hafta Sonu” programında gündemi değerlendirmeye de devam edecek.

Hürriyet'ten ayrılan Deniz Zeyrek'in yeni adresi belli oldu! - Resim : 2

DENİZ ZEYREK KİMDİR?

Deniz Zeyrek, 1972 yılında Kars’ta doğmuştur. Liseyi Susuz Kazım Karabekir Öğretmen Lisesi’nde yatılı okudu. Resim okuyup mektepli bir ressam olma hayali kurarken öğretmenin yönlendirmesiyle kimyacı oldu. Gazi Üniversitesi ile ODTÜ’de Kimya ve Biyoloji okudu.

ODTÜ’de öğrenciyken çıkardıkları dergiye yazı yazıp, karikatürler çizdi. Aynı dönemde kültür-sanat dergilerinde yazıları yayınlandı.

Gazeteciliğe 1994 yılında Evrensel Gazetesi’nde kültür-sanat muhabiri olarak çalışmaya başladı. Bosna’daki insanlık dramını takip ederken, diğer dış politika konularıyla da ilgilenmeye başladı. 1996 yazında Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro ile de ayaküstü söyleşi yapma fırsatı bulduğu Habitat Zirvesi, kültür sanat muhabirliğinden tamamen uzaklaşıp dış politika muhabirliğini tercih etmesine vesile oldu. İlk sayısının yayınlandığı 13 Ekim 1996 tarihinde girdiği Radikal gazetesine Dış Politika Muhabiri olarak geçti. Afganistan, Kosova, Bağdat, Filistin, Kuzey Irak gibi kriz bölgelerinde çalıştı. Enerji diplomasisi konusunda uzmanlaştı. 2003 yılında Radikal’in Ankara Haber Müdürü, 2011’de de Ankara Temsilcisi oldu.

“ABD Dış Politikası: Karar Alma Mekanizmaları”, “AB Haberciliği”, “Kriz Ortamında Gazetecilik” gibi alanlarda, uluslararası katılımı olan burslu eğitim süreçlerine dahil oldu.

Dış Politika haberciliği ve enerji diplomasisi alanında yoğunlaşan Zeyrek, uzun süre Çağdaş Gazeteciler Derneği yönetiminde yer aldı. Bir dönem Diplomasi Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Deniz Zeyrek, Prof. Doğan Tılıç’ın koordinasyonunda hazırlanan “Türkiye’de Gazetecilik” adlı kitabın editörleri arasındaydı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Düşünce Özgürlüğü ve Basın Özgürlüğü ile ilgili kritik içtihatlarının dilimize çevrilip, Çağdaş Gazeteciler Derneği Yayınları tarafından kitap olarak basılmasına dair proje ekibinde yer aldı.

MGK Genel Sekreterliği’nin ülkeyi bir psikolojik harp alanına çeviren gizli yönetmeliğine ilişkin haberiyle Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü’nü aldı.

Deniz Zeyrek, evlidir ve Yağmur adında bir kızı vardır.

18 Aralık 2013 tarihinde Hürriyet gazetesinin Ankara Temsilciliği görevini üstlendi. 2016 Aralık ayında gazetenin Ankara Temsilciliği görevinden ayrılan Deniz Zeyrek 2 Ekim 2018 tarihine kadar gazetede köşe yazarı olarak görev yapmaktaydı.

Etiketler
Deniz Zeyrek Hürriyet