Abdulkadir Selvi, anket sonuçlarını paylaştı: 'En dipteyiz'

Optimar Araştırma Şirketi” nin 3-4 Kasım tarihleri arasında, 27 ilde 1539 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığı “Türkiye gündemi” araştırmasının sonuçları yayınlandı.

Abdulkadir Selvi, anket sonuçlarını paylaştı: 'En dipteyiz'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye göre, anket sonuçlarına bakılınca bir parti hariç siyasi partilerin 24 Haziran'da oy veren seçmenleri muhafaza ettikleri anlaşılıyor.

Ankete katılanlar "Yerel seçimde oyunu neye göre veriyorsun?" sorusuna yüzde 59 oranında "Partime göre", yüzde 34.9 oranında ise "Beğendiğim adaya göre" yanıtını veriyor.

İĞNEYİ BAŞKASINA ÇUVALDIZI KENDİMİZE BATIRMAK İSTİYORUM'

Abdulkadir Selvi, Optimar'ın anket sonuçlarına yer verdiği yazısına "Ankette 'Türkiye'nin en önemli sorunu nedir' sorusuna da cevap aranmış. Buna göre yüzde 47.5'le ekonomi ilk sırada çıkıyor. Ekonomiyi yüzde 17.6'yla terör, 9.7'yle işsizlik ve 8.7'yle eğitim takip ediyor" ifadesiyle devam etti.

Ankette katılımcılara "Türkiye'de en güvendiğiniz kurum hangisi?" sorusunun da yöneltildiğini belirten Selvi, şöyle devam etti:

— Burada iğneyi başkalarına batırırken çuvaldızı kendimize batırmak istiyorum. İlk sırada yüzde 18.4'le Cumhurbaşkanlığı çıkıyor. Onu yüzde 13.5'le Emniyet, yüzde 8.4'le Anayasa Mahkemesi ve 7.7'yle Türk Silahlı Kuvvetleri takip ediyor. Peki medya nerede yer alıyor? Medya 0.4'lük güvenilirlik oranı ile 12'inci sırada geliyor. Yani en dipteyiz.

Etiketler
Abdulkadir Selvi Türkiye