Ustu sunucudan acı haber

Geçtiğimiz ay bağırsak kanaması geçirerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan ses sanatçısı ve ve TRT sunucusu Sayra Orkan hayatını kaybetti.

Ustu sunucudan acı haber

81 yaşındaki ses sanatçısı ve TRT sunucusu Sayra Orkan, geçirdiği bağırsak kanaması nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören usta sanatçı bu sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Merhum sanatçının cenazesi yarın öğle namazını müteakip Zincirlikuyu’da bulunan aile mezarlığına defnedilecek.

Ustu sunucudan acı haber - Resim : 1

SAYRA ORKAN KİMDİR?

1937 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Sayra Orkan, Ticari İktisadi İlimler Akademisi'nden mezun oldu. Nasibin Mehmet Bey, Refik Fersan ve Fehmi Tokay gibi Türk musikisinin büyük isimlerinden dersler alan Orkan, çok sayıda plak çalışması yaptı.

1959 yılında TRT İstanbul Radyosu'nun açtığı ses sanatçısı sınavını kazanan sanatçı, daha sonra TRT'de sunuculuk da yapmaya başladı. Müzeyyen Senar, Yıldırım Gürses ve Emel Sayın gibi dönemin ünlü isimleri ile sahne çalışmaları ve söyleşiler yapan Orkan, Almanya’da televizyona çıkan ilk Türk sanatçı oldu. TRT radyolarında ve ekranlarında sayısız söyleşileri yayınlanan ve aynı zamanda yazarlık kariyeri de olan Sayra Orkan'ın, Akşam Gazetesi ve Tercüman Gazetesi'nde yazıları yayınlandı.

Etiketler
TRT