Dokuz8 Haber’de yaprak dökümü

Yurttaş gazeteciliği iddiası ile yola çıkan, sonrasında çeşitli kaynaklardan alınan haberlerle yoluna devam eden mecrada tartışmalar büyüyor.

Dokuz8 Haber’de yaprak dökümü

Bir süredir ortaya atılan iddialar sebebiyle Dokuz8 Haber sıkıntılı günler yaşıyor. Kadına yönelik şiddetten hak kayıplarına kadar farklı suçlamaların dile getirildiği haber mecrasıyla ilişiğini kestiğini duyuran gazeteciler ortak bir açıklama yayımladı.

Gazeteciler Ali Haydar ÇELEBİ, Ceylan SAĞLAM, Haydar KOÇAK ve Sezgin KARTAL yaptıkları ortak açıklama ile Dokuz8 ile ilişkilerini kestiklerini duyurdu.

Yapılan açıklama şöyle:

Bir süredir sosyal medyada Dokuz8HABER’e ilişkin çok sayıda kişinin kadına yönelik şiddet, taciz ve hak kayıplarına dair paylaşımlarını dikkatle izliyoruz.

Dokuz8HABER basının zor günler yaşadığı dönemde halkın haber alma hakkına değerli katkılar sağlamış önemli bir platform olduğunu görerek içinde yer alıp güç katmaya çalıştık.

Bizler yaşamın her alanında hak savunuculuğu yapan, söz konusu kadın ve emek olduğunda daha dikkatli ve özenle yaklaşmayı esas edinenler olarak bahsi geçen iddialara sessiz ve seyirci kalamayız.

Bizler hiç kimsenin niyetletini sorgulamadan, kadının beyanını ve işçilerin hakları için taleplerini esas kabul edip, kurumun yaşanan olaylara geliştirdiği tepki ve aldığı önlemleri referans alıyoruz.

Gözlemlerimiz doğrultusunda dokuz8HABER’le her türlü ilişiğimizi kestiğimizi bildirirken dokuz8HABER’i daha dikkatli davranmaya davet ediyoruz.

Ali Haydar ÇELEBİ
Ceylan SAĞLAM
Haydar KOÇAK
Sezgin KARTAL”