Nagehan Alçı: Birkaç kaynaktan teyit ettirdiğim bilgilere göre...

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Suudi Arabistan yönetiminin İstanbul'daki başkonsolosluk binasını kapatacağını ve yeni yer talep edeceğini iddia etti.

Nagehan Alçı: Birkaç kaynaktan teyit ettirdiğim bilgilere göre...

Nagehan Alçı, "Suudlar o Konsolosluğu kapatacak" başlığıyla yayımlanan yazısında "Bugün sizinle Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili epey bir süredir izini sürdüğüm ve güvendiğim birkaç çapraz kaynaktan teyit ettirdiğim çok ilginç bilgileri paylaşacağım" ifadesini kullandı.

"Kaşıkçı'nın ölümünün üzerinden 1.5 aya yakın süre geçti fakat hâlâ cinayet esrarını koruyor. Suudi gazetecinin bir boğuşma sonucu öldüğü üzerine birçok haber yapıldı ancak benim elimdeki bilgi bu iddiayı doğrulamıyor" diyen Alçı, şöyle devam etti:

— Kaşıkçı boğulmuyor, bir arbede de yaşanmıyor. Açıkçası herhangi bir tartışma ya da kavga da yok. Ulaştığım bilgilere göre talihsiz adamı ilaçla uyuşturuyorlar ve bilinci kapalıyken öldürüyorlar. Sonra da kimyasallarla su haline getiriyor ve kullandıkları maddeleri dağıtıp yok ediyorlar.

Suudi Arabistan, İstanbul Başkonsolosluğu'nu kapatacak ve yeni yer talep edecekmiş. Ancak bunu şimdilik resmi olarak yalanlıyorlar. İşin soğumasını bekliyorlar. Bir süre sonra personeli de tamamen işten çıkarıp, artık Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile özdeşleşen yerden ayrılmayı planlıyorlarmış.

Etiketler
Nagehan Alçı Suudi Arabistan Habertürk