Araştırma: Kadın gazetecilerin çoğu internet üzerinden tehdit ediliyor

Hazırlanan yeni bir küresel rapor, kadın gazetecilerin çoğunluğunun internet üzerinden şiddete maruz kaldığını gösterdi.

Araştırma: Kadın gazetecilerin çoğu internet üzerinden tehdit ediliyor

The Guardian’da yer alan habere göre, “The Chilling” isimli raporu hazırlayan akademisyenler 15 ülkeden 1000’den fazla kadın gazeteciyle mülakat gerçekleştirdi. Raporun bulgularında kadın gazetecilerinin büyük çoğunluğunun internet üzerinden şiddet söylemleri ve tehditlere maruz kaldığı görüldü.

Raporu hazırlayan akademisyenler hükümetler ve sosyal medya şirketlerine, “kadın gazetecilere yönelik online şiddet krizi” karşısında gerekli adımları atmaları çağrısında bulundu.

Raporda mülakat gerçekleştirilen gazetecilerden biri de Facebook’un Cambridge Analytica skandalını ortaya çıkaran gazeteci Caroline Cadwalladr oldu. Rapor, Cadwalladr’ın 10 bin 400 ayrı şiddet söylemi vakasına maruz kaldığını gösterdi. Söylemlerin cinsiyetçi olduğu ve gazeteciyi aşağılama amacı taşıdığı tespit edildi.

Uluslararası Gazeteciler Merkez ve Sheffield Üniversitesi’nin ortak çalışması olan rapor, kadın gazetecilerin internet üzerinde karşı karşıya olduğu tehditleri gözler önüne serdi.

Etiketler
Inter Şiddet Tehdit