Tutuklu gazetecilere destek kampanyası: 'Söz bitti, sıra eylemde'

Ankara merkezli soruşturma kapsamında tutuklanan Mezopotamya Ajansı ve JINNEWS muhabirleri ile dayanışmak için "Bir Haber de Senden" destek kampanyası başlatıldı.

Tutuklu gazetecilere destek kampanyası: 'Söz bitti, sıra eylemde'

Diyarbakır'da Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Ankara merkezli soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) ve JINNEWS muhabirleri ile dayanışmak için "Bir Haber de Senden" destek kampanyası başlattı.

Kampanya ile ilgili DFG önünde yapılan açıklamada "Özgür Basın Baş Eğmez" pankartı açıldı. Açıklamaya gazeteciler, HDP, DBP il yöneticileri ve Amed Emek ve Demokrasi Platformu katıldı. Açıklamanın Kürtçe metnini MGKP Sözcüsü Roza Metina, Türkçe metnini DFG Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu okudu.
Açıklamada gazetecilerin hukuksuz tutuklandıklarına dikkat çekilerek, tutuklu gazetecilerle dayanışmak üzere haber desteği çağrısında bulunuldu.

“ASLA BAŞ EĞDİREMEZSİNİZ”

Gazete Duvar’dan Fırat Topal’ın haberine göre; Müftüoğlu, gerçeği yazan gazetecilerin her iktidarın hedefinde olduğunu belirterek, iktidarın baskıları karşısında gazetecilikten ödün vermeyeceklerini ifade etti.

Müftüoğlu, "Sadece son beş ayda Kürt basınına yapılan siyasi iktidar organize operasyonlar sonucu 26 gazeteci tutuklandı. Hem de alındıkları evlerinden cezaevine kadar işkence ile götürüldüler. Elleri ters kelepçelenmiş, başları zorla eğdirilmek istenen gazetecilerin görüntüleri de bizzat emniyet tarafından servis edilerek, geriye kalanlara mesaj verilmiştir. Mesleğinin başında, haberlerin peşinde, hakikatin izinde olan biz gazeteciler, mesajı aldık ve diyoruz ki: Asıl siz korkun, cesareti bilenmişlere asla baş eğdiremezsiniz. Korkunun ecele faydası yok, bir gün mutlaka ama mutlaka bu utancın hesabını başınızı eğe eğe vereceksiniz" dedi.

“SÖZ BİTTİ, SIRA EYLEMDE”

Sadece Kürt gazetecilerin değil, herkesin iktidarın hedefinde olduğuna dikkat çeken Müftüoğlu, gazeteci ve basın meslek örgütlerine “Bir Haber de Senden” diyerek tutuklu gazetecilerle haber dayanışması çağrısında bulundu.

Müftüoğlu, "Bugün bizler, yarın sizler hedeftesiniz. Yarın çok geç olabilir. ‘Kürt gazetecileri dövdürtmeyecektik’ pişmanlığına düşmeden, bu zulmü hep birlikte kırabiliriz. Bizden aldıklarını geri alabiliriz. Bu gücümüz var, yeter ki kenetlenelim ve mücadele edelim. Onun için diyoruz ki: Söz bitti, sıra eylemde. Buradan bir kampanyayı duyurmak ve başlatmak istiyoruz. Kürt basınını ve özellikle Kürt gazetecilerin çalıştığı Mezopotamya Ajansı ve JINNEWS’e saldıranlara inat göndereceğiniz haber ve yazılarla dayanışabilirsiniz. ‘Bir Haber de Senden’ kampanyasına tüm meslektaşlarımızı davet ediyoruz. Haber ve yazılarınız güç katacaktır, basının ayağına takılan prangayı kıracaktır" dedi.

Etiketler
Ankara Soruşturma