CNN Türk'ün ünlü ekran yüzü Haber Global'e transfer oldu

CNN Türk'te haber spikerliği yapan Başak Şengül, Haber Global'e transfer oldu. Deneyimli sunucu kasım ayından itibaren Haber Global'de program yapacak.

CNN Türk'ün ünlü ekran yüzü Haber Global'e transfer oldu

22 yıldır haberciliğin her aşamasında çalışan deneyimli isim Başak Şengül artık Haber Global'e transfer oldu.

Başak Şengül, televizyon ekranlarında muhabirlikten haber spikerliğine ve tartışma programı moderatörlüğüne kadar pek çok görevi başarıyla üstlendi. Türkiye’nin gündemini ve tarihini etkileyen önemli haberleri ve yayınları sundu. Tecrübeli Haberci Başak Şengül, Kasım ayından itibaren Haber Global ekranlarında olacak.

Başak Şengül Haber Global’de tartışma programlarını hazırlayıp sunacak. Başak Şengül ile Mesele’de, Türkiye'yi ve dünyayı etkileyen bütün gelişmeler, tartışmalar, gerilimler ve çatışmalar konusunda uzman isimlerle değerlendirilecek.

CNN Türk'ün ünlü ekran yüzü Haber Global'e transfer oldu - Resim : 1

BAŞAK ŞENGÜL KİMDİR?

Başak Şengül ortaöğretimini Pertevniyal Lisesi'nde tamamladıktan sonra gönlünde yatan fakültede, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde lisans eğitimini aldı.

Lise yıllarında aklına düşen "haberci" olma isteği üniversite yıllarında net bir karara dönüştü. 2000 yılında stajyer olarak adım attığı CNN TÜRK'te üniversiteden mezuniyeti sonrasında muhabir olarak göreve başladı. 6 yıl muhabirlik yaptı; 2006 yılında Gece Görüşü programını sunmaya başladı. "Gece Görüşü"nde nöbet yaklaşık 3 yıl sürdü, ardından 6 ay süreyle "Farkında Mısınız?" programını hazırlayıp sundu.

2009 yılı başında Haber Türk'te spiker olarak görev yaptı. 2009 Eylül itibariyle yeniden CNN TÜRK'te gün içi haber kuşaklarında spikerlik görevini sürdürdü. Prime time saatlerde konuklarla Türkiye'nin ve dünyanın siyaset gündeminin ele alındığı programları sundu. Kasım 2022 tarihi itibariyle Haber Global'e transfer oldu.

2005 yılında hazırladığı "AB Yolunda Zorlu Başlık: Çocuk İşçiler" dizi haberiyle haber program dalında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Başarı Ödülü'ne layık görüldü. Haberlerde çocuklar ve kadınlar için pozitif ayrımcılık gözetilmesi gerektiğini düşünüyor. Siyasal gündemin, eğitim ve bilimdeki gelişmelerin yanı sıra iyi örnekler ve umut veren haberleri muhabir heyecanıyla takip ediyor.

Etiketler
Haber Global