Nagehan Alçı’ya yönelik FETÖ eleştirisine ceza

Nagehan Alçı, gazeteci Ali Ayaroğlu’ndan sosyal medya hesabında yazmış olduğu “senin içinde yaşayan fetuş şerefsizinin aşkıdır” sözleri nedeni ile şikayetçi olmuştu. Şikayet sonucunda Ayaroğlu’na bin 300 TL adli para cezası verildi.

Nagehan Alçı’ya yönelik FETÖ eleştirisine ceza

GERÇEK GÜNDEM - FİLİZ GAZİ

Habertürk köşe yazarı Nagehan Alçı, gazeteci Ali Ayaroğlu’na sosyal medya hesabından yazdığı “senin içinde yaşayan fetuş şerefsizinin aşkıdır" yorum nedeni ile hakaret davası açmıştı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 18 Haziran 2021 tarihli iddianamesinde Ayaroğlu’nun, Nagehan Alçı’ya yönelik “senin içinde yaşayan fetuş şerefsizinin aşkıdır" şeklinde ifadede bulunduğu ve yapılan soruşturma kapsamında şikayetçinin şüpheliden şikayetçi olduğu ifade edilmişti. Soruşturma evrakına göre Ali Ayaroğlu’nun hakaret suçu eylemi olan TCK 125/2 cezalandırılması talep edilmişti.

KENDİSİNİ ‘ZEKERİYA ÖZ’ÜN HEYKELİ DİKİLMELİDİR’ SÖZÜNDEN TANIYORUM

Gazeteci Ali Ayaroğlu, sosyal medya hesabında yazdığı ifadeye ilişkin mahkemede şunları söylemişti:

“Kendisini geçmiş tarihte Fetullah Gülen yanlısı, Ergenekon Operasyonu destekçisi ayrıca şuan yurtdışına kaçmış olan Zekeriya Öz için ‘Zekeriya Öz'ün heykeli dikilmelidir’ sözlerinden dolayı tanıyorum. Kendisi medyada Fethullah Gülen'in en büyük destekçisi olarak biliniyordu.

Benim herhangi bir art niyetim yoktur, sadece içindeki bulunduğum konuma tepki olarak Savcılık evrakında belirtilen "Senin içinde yaşayan Fetuş şerefsizin aşkıdır" şeklindeki paylaşımı yaptım. Ayrıca Bank Asya'dan o kadar kredi nasıl aldığını da sormuştum. Doğal olarak bunları sormamız hakkımız. Ben bunu gazeteci kimliğim ile sordum. Basın özgürlüğü dışında herhangi bir art niyetim ya da hakaret etmem söz konusu değildir.”

Ali Ayaroğlu’nun 65 gün adli para cezası karşılığı bin 300 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına ve adli para cezasının birbirini takip eden birer aylık 5 eşit taksitle tahsiline kararı verilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Etiketler
Nagehan Alçı FETÖ Muş Para