İletişim Emekçileri Dayanışma Ağı'ndan sansür yasasına karşı çağrı

İletişim Emekçileri Dayanışma Ağı, TBMM'ye sunulmaya hazırlanan "sansür yasası" ile ilgili mücadele çağrısı yaptı.

İletişim Emekçileri Dayanışma Ağı'ndan sansür yasasına karşı çağrı

İletişim Emekçileri Dayanışma Ağı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Cumhur İttifakı'nın 40 maddelik sansür yasası Meclis'te görüşülmeye devam ediyor. TCK'ya "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçu eklemeyi amaç edinen yasa kapsamında "dezenformasyon" adı altında basın emekçilerini yoğun bir sansür süreci bekliyor.

Yasada "dezenformasyon" suçunun cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis olacağı belirtiliyor ve "dezenformasyonun" ne olduğu ya da ne olmadığına dair net bir tanım yok.

Yasa, internet mecralarını Basın Kanunu kapsamına alma vaadinde bulunuyor, fakat basın kartının kime, hangi koşullarda verileceği ya da nasıl iptal edileceğine ilişkin inisiyatifin bir süre önce İletişim Başkanlığı'na devrolduğu gerçeği önümüzde duruyor.

AKP döneminde en çok yara alan iş kollarının başında gelen basın, bir tehditle daha karşı karşıyadır. Mükafat diye sunulan her şeyin iktidarın kendi yandaşlarının menfaatine oluşturduğu enstrümanlar olduğunun bilincindeyiz.

Basın hürriyetini hedef alan bu teklif derhal çekilmelidir! İletişim Emekçileri Dayanışma Ağı, istibdata karşı omuz vermeye çağırıyor!

Patronların Ensesindeyiz - İletişim Emekçileri Dayanışma Ağı

Etiketler
Ağrı TBMM