Ebubekir Şahin 'Ayrım yapmıyoruz demişti', İlhan Taşcı tabloyu paylaştı: Muhalif kanallara 38, yandaşlara 3 ceza

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, 1 Ocak-15 Eylül arasında televizyon kanallarına verilen cezaları, "RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ‘televizyon kanalları arasında ayrım yapmıyoruz’ dediği tablo bu" notuyla paylaştı.

Ebubekir Şahin 'Ayrım yapmıyoruz demişti', İlhan Taşcı tabloyu paylaştı: Muhalif kanallara 38, yandaşlara 3 ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Taşcı, “‘Tarafsızlık’ timsali Ebubekir Şahin. Söylediklerin kulağa hoş geliyor da dediklerinin RTÜK’ün resmi kayıtlarıyla uyuşmadığını sen de çok iyi biliyorsun. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ‘televizyon kanalları arasında ayrım yapmıyoruz’ dediği tablo bu” notuyla 1 Ocak-15 Eylül 2022 tarihleri arasında TV kanallarına verilen cezaları paylaştı.

Taşcı’nın “RTÜK’ün Tarafsızlık Karnesi” başlığıyla paylaştığı verilerde; Halk TV’ye 14, Tele1’e 11, KRT’ye 5, Fox TV’ye 4, Flash Haber’e 4 olmak üzere toplamda 11,5 milyon TL tutarında 38 cezanın kesildiği; TGRT Haber’e 1, Beyaz TV’ye 1, ATV’ye 1 olmak üzere 1,5 milyon TL tutarında sadece 3 ceza verildiği görüldü. A Haber, Ülke TV, Kanal 7, TV-Net televizyon kanallarına ise 9 aylık süreç içerisinde hiç ceza kesilmedi.

"SÖYLEDİKLERİ KENDİ KULAĞINA HOŞ GELİYOR"

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Taşcı, "RTÜK Başkanı Ebu Bekir Şahin uzun uzun ne kadar tarafsız, kanallar arasında nasıl ayrım yapmadığını anlatıyor söyledikleri herhalde kendi kulağına hoş geliyor ama yönettiği RTÜK’ün kayıtları başkanı doğrulamıyor. Dokuz ayda iktidara yakın kanallara yalnızca üç ceza verilirken iktidarı eleştiren, sorgulayan yayıncılara 38 ceza verilmiş olması bile ayrımı gözler önüne seriyor. Hem de yoruma yer bırakmayacak biçimde. Eğer RTÜK Başkanı bu tablo yalan diyorsa çıksın doğrusunu açıklasın, bu verilerin tamamını Üst Kurul kayıtlarından çıkarttım" dedi.

Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'i "O öyle bir vahim tablo ki Ebubekir Şahin’in söyledikleriyle kurumun resmi kayıt kayıtları örtüşmüyor ve iktidarı eleştiren kanallara verilen cezalar, iktidar övenleri oranla on katsa bu ayrımcılık değil de nedir, iyi ki ayrımcılık yapmıyor bütün yayıncılara eşit mesafede duruyor" sözleriyle eleştirdi.

Etiketler
Ebubekir Şahin RTÜK